Foto: Publicitātes foto

Latvijā šā gada pirmajos 11 mēnešos bijis zemāks jaunu vieglo automašīnu reģistrācijas pieaugums nekā vidēji Eiropas Savienībā (ES), liecina ceturtdien publicētie Eiropas Automašīnu ražotāju asociācijas (ACEA) jaunākie dati.

Saskaņā ar šiem datiem šogad janvārī-novembrī mūsu valstī reģistrēja 15 393 jaunus vieglos automobiļus, kas bija par 1,2% vairāk nekā 2016. gada pirmajos 11 mēnešos.

ES vidēji janvārī-novembrī jaunu vieglo automašīnu reģistrācija gada griezumā pieauga par 4,1%.

No 30 Eiropas valstīm, par kurām datus apkopo ACEA, lielākais jauno vieglo automašīnu reģistrācijas pieaugums janvārī-novembrī gada izteiksmē bijis Lietuvā (+26,4%), Bulgārijā (+23,5%), Horvātijā (+21,9%), Ungārijā (+21,4%), Polijā (+17,4%) un Nīderlandē (+15,3%). Igaunijā šis pieaugums bijis 11,3%.

Jaunu vieglo auto reģistrācijas kritums janvārī-novembrī reģistrēts vien Īrijā (-10,3%), Lielbritānijā (-5%) un Somijā (-0,3%).

ACEA apkopo datus par jaunu auto reģistrāciju ES valstīs, izņemot Maltu, kā arī ES neietilpstošajās valstīs Islandē, Norvēģijā un Šveicē, kas līdz ar ES valstīm ir Eiropas Ekonomiskās zonas dalībnieces.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!