Foto: Publicitātes foto

Neatkarīgā jauno automobiļu drošības pārbaudes organizācija "EuroNCAP" publicējusi jaunāko triecienu testu rezultātus. "FIAT Punto" kļuvis par vienīgo automobili visā 20 gadu "EuroNCAP" pastāvēšanas vēsturē, kas saņēmis nulli zvaigžņu drošības vērtējumā.

Kā savā atzinumā norāda "EuroNCAP" speciālisti, pasažieru un bērnu drošībā "FIAT Punto", kas ražošanā ir vēl no 2005. gada, saņem divas zvaigznes (no piecām iespējamām). Tomēr itāliešu hečbekam nav papildu drošības sistēmu, piemēram, brīdinājuma signāla par drošības jostu nepiesprādzēšanu un brīdinājuma par braukšanas ātruma pārsniegšanu. Saskaņā ar "EuroNCAP" noteikumiem, augstu atzīmi automobilis bez šādām drošības sistēmām saņemt nevar.

Frontālās sadursmes gadījumā pasažieru aizsardzībā "FIAT Punto" saņēma 19,7 punktus jeb 51 procentu no maksimālā iespējamā. Pēc triecienu testa "EuroNCAP" speciālisti norādīja uz ļoti zemo pasažieru krūšu kurvja aizsardzību gan frontālās, gan sānu sadursmes gadījumā. Tāpat šim spēkratam esot nepietiekama aizsardzība pret kakla traumu sadursmē no aizmugures.

Bērnu drošībā "FIAT Punto" saņēma 21,4 punktus (jeb 43%). Šajā ziņā apmierinoša aizsardzība esot frontālās sadursmes gadījumā, bet nepietiekama – sānu sadursmes situācijā. Gājēju drošībā itāliešu hečbeks saņēma 22,2 punktus jeb 52%.

"EuroNCAP" tikai tagad pārbaudīja "FIAT Punto" drošību, jo, neskatoties uz to, ka tas tirdzniecībā ir jau 12 gadus, Itālijā šis modelis joprojām ir visai pieprasīts. Ņemot vērā, ka tā drošība neatbilst mūsdienu standartiem, "EuroNCAP" speciālisti lēma, ka šis ir pirmais auto, kuram piešķir pat nevis vienu (no piecām), bet gan nevienu zvaigzni drošībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!