Foto: Publicitātes foto

Izsoļu nams "Sotheby's" Ņujorkā par 17,99 miljoniem ASV dolāru (15,3 miljoniem eiro) pārdevis retu "Ferrari 250 GT LWB California Spider Competizione by Scaglietti" spēkratu. 1959. gadā šis automobilis izcīnīja trešo vietu savā klasē un piekto vietu absolūtajā ieskaitē 24 stundu Lemānas sacīkstēs.

Par 18 miljoniem dolāru pārdotā spēkrata šasijas numurus ir "1451 GT" un tas ir viens no astoņiem saražotajiem "California Spider" spēkratiem, kuriem ir viscaur alumīnija virsbūve. Automobilis tika izgatavots atbilstoši sacīkšu specifikācijai un ir aprīkots ar 266 zirgspēku jaudīgu trīslitru V12 dzinēju.

Pēdējo desmitgažu laikā šis "Ferrari" ir nomainījis vairākus īpašniekus un ne reizi vien ir piedalījies klasisko automobiļu izturības sacīkstēs. 2008. gadā šis spēkrats ieguva "Ferrari Classiche" sertifikātu, kas apliecina, ka tam ir saglabājusies oriģinālā šasija, motors, pārnesumkārba un diferenciālis.

2010. gadā kompānija "Motion Products" pilnībā restaurēja šo automobili, tostarp atjaunoja oriģinālo Lemānas sacīkšu marķējumu uz virsbūves.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!