Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Anheuser-Busch", kura plašāk pazīstama kā "Budweiser" alus ražotājs, pasūtinājusi 40 elektriskos kravas vilcējus "Tesla Semi". Ņemot vērā, ka viens šāds auto maksās vismaz 150 tūkstošus dolāru, šī darījuma apjoms ir vismaz seši miljoni ASV dolāru.

Alus ražotājs plāno šos elektriskos kravas auto izmantot "Budweiser" alus piegādei pa vietējiem loģistikas centriem. Turklāt fakts, ka šie kravas auto darbojas tikai ar elektrību, alus ražotājam līdz 2025. gadiem savas darbības rezultātā radīto CO2 izmešu daudzumu ļaus samazināt par 30 procentiem. Turklāt, ņemot vērā "Anheuser-Bush" plašo tirdzniecības tīklu, šāds CO2 izmešu daudzuma samazinājums būtu ekvivalents tam, ja visā pasaulē ik gadu pārstātu braukt 500 tūkstoši vieglo automašīnu ar iekšdedzes dzinēju.

Iepriekš par 10 elektrisko kravas vilcēju "Tesla Semi" iegādi paziņoja kurjerdienests "DHL", kas tos savā darbā izmēģinās tajos maršrutos, kas izpildāmi tajā pašā dienā. Par līdzīgu ieceri izmēģināt "Tesla Semi" izteicis arī mazumtirdzniecības tīkls "Wal-Mart" un autoparku operators "J.B. Hunt".

Pēc "Electrek" datiem, pavisam nepilna mēneša laikā jau esot pasūtināti 200 elektriskie "Tesla Semi" kravas vilcēji.

"Tesla Semi" tika prezentēts novembra vidū. Tas ir aprīkots ar četriem elektromotoriem un ar pilnu kravas sastāvu (36 tonnas) spēs no vietas līdz 100 km/h paātrināties 20 sekundēs. Bāzes versijā "Tesla Semi" bez atkārtotas akumulatoru uzlādes spēs pa lielceļu nobraukt līdz 482 km distanci, bet dārgākajā – vairāk nekā 800 km.

Pašlaik, lai iestātos rindā pēc "Tesla Semi", kas ievešanu ražošanā sola tikai 2019. gadā, klientam nepieciešams iemaksāt 20 tūkstoš dolāru depozītu. Tāpat ir pieejama speciālā "Founders Series" versija, par kuru 200 tūkstoš dolāri ir jāiemaksā uzreiz pilnā apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!