Foto: Publicitātes foto

"Land Rover" pašlaik notiekošajā Losandželosas autoizstādē atklājis neredzēti greznu apvidus automobili – modernizēto "Range Rover SVAutobiography".

Jaunais flagmanis apvieno unikālu apdares kvalitāti un tehnoloģijas, tostarp aizmugurējās durvis, kas elektriski aizveras ar vienu pogas spiedienu, gluži kā "Rolls-Royce", un progresīvu elektriskās un benzīna piedziņas spēka pārvadu uzlādējama hibrīdautomobiļa veidolā.

Visu laiku greznākais "Range Rover SVAutobiography" ar pagarināto riteņu garenbāzi ir pieejams ar plašu spēka pārvadu klāstu, sākot no "Jaguar Land Rover" jaunā uzlādējamā hibrīdautomobiļa un beidzot ar 565 ZS V8 benzīna kompresormotoru.

Šis "Land Rover" stendā ir galvenais eksponāts, kam līdzās ir apskatāms modernizētais standarta "Range Rover" un "Range Rover Sport" modelis, kam ir uzlabots britu dizains un aprīkojumā iekļautas jaunākās paaudzes tehnoloģijas.

Komforta aprīkojums sniedz pirmklasīgu sajūtu, pateicoties "Executive Class" aizmugurējiem sēdekļiem un zīmolam raksturīgajai fiksētajai viduskonsolei, kas stiepjas visa salona garumā. Šis paraugmodelis ir arī pirmais apvidus automobilis ar elektriski aizveramām aizmugurējām durvīm, kas ļauj pasažieriem tās aizvērt, izmantojot ērtas pogas viduskonsoles aizmugurē.

Elektriski izvelkami aizmugurējie galdiņi un iebūvēti izklaides displeji aizmugurē gādā par to, ka klienti var izmantot 4G Wi-Fi internetu, lai strādātu vai atpūstos, bet starp aizmugurējiem sēdekļiem apslēptajā ledusskapī var ievietot divas vīna pudeles vai četras 600 ml plastmasas pudeles un divas glāzes.

Viduskonsoles aizmugurē ir arī ekskluzīvs "Zenith" pulkstenis, kura dizains aizgūts no "Elite 6150" rokaspulksteņa.

Šasija ir pārkalibrēta, lai uzlabotais komforts neietekmētu braukšanas dinamiku vai apvidus automobiļa spējas, bet uzlādējamā hibrīdautomobiļa spēka pārvads ir patiess klusuma iemiesojums – elektriskajā režīmā pilnīgā klusumā ar to iespējams nobraukt līdz 51 kilometra distanci.

"Range Rover P400e" hibrīda modifikācija apvieno 300 ZS divlitru četru cilindru "Ingenium" saimes benzīna dzinēju ar 116 ZS elektromotoru. 404 ZS (640 Nm) kopējā sistēmas jauda, kas pieejama ar pastāvīgās pilnpiedziņas sistēmu, ātrumu no vietas līdz 100 km/h lielajam apvidniekam ļauj sasniegt 6,8 sekundēs, bet maksimālais ātrums tam ir 220 km/h.

Pateicoties elektriskajai piedziņai, "Range Rover P400e" izmešu daudzums Eiropas Jaunajā braukšanas ciklā ir vien 64 g/km, bet elektriskajā režīmā ar izslēgtu benzīna dzinēju ar to iespējams nobraukt līdz 50 km.

Augstsprieguma 13,1 kWh litija jonu akumulatora ātrā uzlāde mājās aizņem vien divas stundas un 45 minūtes, izmantojot speciālo 32 ampēru uzlādes ierīci. Izmantojot standartaprīkojumā iekļauto 10 ampēru kabeli, pilnīga akumulatora uzlāde mājās aizņem septņas stundas un 30 minūtes. "Range Rover" akumulatoram tiek piemērota astoņu gadu, 160 000 km nobraukuma un 30% nolietojuma garantija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!