Foto: Publicitātes foto

Automobilis "Volkswagen Amarok" ieguvis titulu "Starptautiskais gada pikaps 2018". Gluži tāpat kā tā priekšgājējs 2010. gadā, arī jaunais "Amarok", kas aprīkots ar augsta griezes momenta V6 dzinējiem, izpelnījās auto nozares žurnālistu žūrijas simpātijas. Īpaši novērtēti arī auto ērtie sēdekļi, plašais salons un teicamās darbaspējas.

Žūrija, kuru pārstāv 25 žurnālisti no dažādām pasaules valstīm, savā balsojumā otrajā vietā atstāja "Mercedes-Benz" X-klases pikapu, kuram pagaidām vēl nav pieejami V6 dzinēji, bet trešajā – "Toyota Hilux".

Žūrija kā sava lēmuma noteicošos faktorus īpaši izcēla vienkāršo dizainu un apdari. Tāpat tika atzīmēts, ka segmenta standarts – plašā dubultā kabīne, kurā pietiek vietas līdz pieciem cilvēkiem, papildināta arī ar modernu dizainu. Žūrijai arī patika "ergoComfort" autovadītāja un blakussēdētāja sēdeklis, kā arī spēkrata astoņpakāpju automātiskā transmisija un šim segmentam plašais V6 dzinēju klāsts.

Īpašu žūrijas locekļu uzmanību izpelnījās V6 versijas "Amarok" standarta un bezceļu braukšanas spējas. "Dzinēja precizitāte un daudzpusība uzstāda jaunus standartus šajā segmentā. Nodrošināt veiktspēju VW automobilim "Amarok V6" nesagādā nekādas grūtības. Tā plašais trīs litru TDI dzinēju klāsts ar jaudu no 120 līdz 190 kW spēj izpildīt visu klientu grupu prasības, kas saistītas ar jaudu un griezes momentu," uzsvēra žūrija.

Otrās paaudzes "Amarok" ar V6 dzinēju ir ļoti populārs klientu vidū – līdz šī gada oktobra beigām "Volkswagen komerctransports" klientiem ir piegādājis jau 65 200 "Amarok" automobiļus (analoģiskā periodā pērn: 57 600 vienības), tādējādi sasniedzot 13,2% realizācijas pieaugumu.

Balva "Starptautiskais gada pikaps" tiek pasniegta tikai reizi divos vai trijos gados pēc konkursa "Starptautiskais gada minivens" žūrijas ieskatiem. Žūriju veido atzīti auto nozares žurnālisti no 16 valstīm. 25 neatkarīgi žūrijas locekļi vērtē nominētos transportlīdzekļus, izmantojot iepriekš noteiktus kritērijus. "VW Amarok" ieguva titulu "Starptautiskais gada pikaps" arī 2010. gadā, tādējādi kļūstot par vienīgo pikapu, kas ieguvis šo apbalvojumu divas reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!