Foto: AFP/Scanpix

Amerikāņu kompānija "Tesla Motors" pēdējos 12 mēnešos "nodedzina" naudu ar ātrumu astoņi tūkstoši dolāru minūtē jeb 480 tūkstoši dolāru stundā, secinājusi aģentūra "Bloomberg" un aprēķinājusi, ka ar šādas tendences saglabāšanos naudas līdzekļi tai pietiks tikai līdz nākamā gada 6. augustam.

Šīs markas vispieejamākā elektromobiļa "Tesla Model 3" ražošanai vien kompānija tērē miljardu dolāru ceturksnī. Turklāt "Tesla" ir pārliecināta, ka tai pietiks līdzekļu, lai sasniegtu piecu tūkstošu vienību izlaidi nedēļā jau 2018. gada martā. Pēc tam autoražotājs plāno "ģenerēt ievērojamu naudas plūsmu no operatīvās darbības".

Pēc "Bloomberg Intelligence" vecākā analītiķa Kevina Tinana aplēsēm, lai "Tesla" noturētos "virs ūdens", līdz nākamā gada vidum tai jāpiesaista papildu divi miljardi dolāru. Tieši tādēļ kompānija jau sākusi pieņemt depozītus no tiem, kuri vēlas iegadāties nule prezentēto elektrisko kravas vilcēju "Tesla Semi" un jaunās paaudzes "Tesla Roadster" modeli.

Novembra sākumā "Tesla Motors" publicēja finanšu atskaiti par šī gada trešo ceturksni. Periodā no jūnija līdz septembrim zaudējumi sasniedza 671 miljonu dolāru, bet pēdējo 12 mēnešu laikā – 1,28 miljardu dolāru. Tikmēr ieņēmumi auga par 23 procentiem un sasniedza 2,98 miljardus dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!