Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu kompānija "Tesla Motors" nosaukusi sava elektriskā kravas vilcēja "Tesla Semi" cenas. Bāzes versijā tas maksās 150 tūkstošus ASV dolāru (127 tūkstošus eiro), bet dārgākajā versijā ar spēju nobraukt līdz 805 kilometru distanci bez atkārtotas akumulatoru uzlādes – 180 tūkstošus dolāru (152 tūkstošus eiro). Salīdzinājumam – jauni kravas vilcēji ar dīzeļdzinēju maksā ap 100 tūkstošiem eiro.

Tāpat tirdzniecībā ir pieejama "Founders Series" modifikācija par 200 tūkstošiem dolāru (169 tūkstoši eiro). Bāzes versijas, kura bez atkārtotas akumulatoru uzlādes spēj nobraukt līdz 483 km, iegādei klientiem šobrīd jāiemaksā pieci tūkstoši dolāru, bet dārgākajai modifikācijai – 20 tūkstošus dolāru. Savukārt "Founders Series" versijai, tāpat kā jaunā "Tesla Roadster" gadījumā, uzreiz jāiemaksā pilna naudas summa.

Jau rakstījām, ka aizvadītās nedēļas nogalē "Tesla Motors" prezentēja elektrisko kravas vilcēju "Tesla Semi", kas ir apveltīts ar iespaidīgiem dinamiskajiem raksturlielumiem salīdzinājumā ar līdzīgiem kravas auto ar dīzeļdzinēju. Tāpat "Tesla" vadītājs Īlons Masks sola, ka elektriskais kravas vilcējs ekspluatācijā būs lētāks nekā alternatīvas ar dīzeļmotoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!