Foto: Valsts polcija

Valsts policija publicējusi attēlu no fotoradara, kas 16. novembra rītā, pulksten 10.18, fiksēja pārkāpumu – BMW vadītājs Ikšķiles novadā pa šoseju traucās ar ātrumu 213 km/h vietā, kur atļauts braukt ar maksimums 90 km/h.

Tomēr ne tikai būtiska ātruma pārsniegšana bija vienīgais šī BMW autovadītāja grēks, viņš to darījis ar spēkratu, kuram nav derīgas tehniskās apskates.

Kā redzams fotogrāfijā, vairāk nekā 20 gadus vecais BMW nav standarta izpildījumā, bet tam ir veikts tūnings atbilstoši "stance" kanoniem. Tam ir ļoti plati riteņu diski, kas izvirzīti ārpus virsbūves gabarītiem, un riepas, kuras ir šaurākas par diskiem. Šādā izpildījumā automobilis nemaz nevar iegūt derīgu tehniskās apskates uzlīmi.

Par ātruma pārkāpumu Valsts policija šī BMW īpašniekam piemēroja 360 eiro naudas sodu.

Savukārt BMW auto entuziastu vortālā BMWPower.lv lietotāji jau atpazinuši konkrēto auto – tas "BMW 318i", kam tehniskā apskate pēdējo reizi ir ieta 2014. gada 29. decembrī un bija derīga līdz 2016. gada 12. janvārim. Tomēr pirms tam šis BMW tehniskajā apskatē tika izbrāķēts (atzīme – 2) par stipri korodējušiem bremžu cauruļvadiem un palielinātu brīvkustību balsta šarnīrā, liecina publiski pieejamā informācija CSDD e-pakalpojumos.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!