Foto: Einaars / BMWPower.lv

Ukraiņu superauto "Himera" prototips Latvijā kļuvis bezmaz par Klīstošo holandieti. Pirmo reizi tas uz treilera Latvijā, kādā Ķekavas degvielas uzpildes stacijā, tika pamanīts oktobrī, bet šomēnes tas atkal novērots uz treilera – Jelgavā un Rīgā.

Novembra vidū tas tika pamanīts uz Jelgavas šosejas, bet divas dienas vēlāk – jau Rīgā. Joprojām nav zināms, ko šīs ukraiņu radītais "Himera" dara mūsu valstī, daži auto entuziasti pat pieļauj, ka tā varētu būt tepat Ķekavā radīta kopija vēl pārdošanā neesošajam ukraiņu superauto.

Kā redzams vienā no fotogrāfijām, uz treilera esošajam sportiskajam spēkratam uzstādīta stilizēta numurzīme ar uzrakstu "HIMERA". Pārliecinoties CSDD publiskajā datubāzē e-pakalpojumos, šāda individualizēta numurzīme nav reģistrēta. Tādējādi šī "rotaļu" numurzīme nav saistīta ar kādu reālu numuru Latvijas transportlīdzekļu reģistrā. Savukārt divas dienas vēlāk tapušajā aculiecinieka fotogrāfijā šīs "HIMERA" stilizētās numurzīmes vairs nav.

Jau rakstījām, ka pirmais "Himera Q" superauto prototips Ukrainā tika prezentēts šī gada jūnijā. Izstrādātāji solīja, ka rudenī prezentēšot tā sērijveida versiju, kas būs pieejama kā ar benzīna dzinēju, tā arī simtprocentīgi elektriskajā modifikācijā. Ar iekšdedzes dzinēju no "Audi R8" tas maksāšot 500 tūkstoš eiro, bet elektriskajā versijā – 700 tūkstoš eiro. Lai arī ukraiņu "Himera Q" izstrādā pašu inženieri, izmēģināts un ražots tas tiks Spānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!