Sācies "Tautas balsojums" konkursa "Latvijas Gada auto 2018" ietvaros, kad ikviens var balsot par to, kurš no šī gada 20 pretendentiem būtu pelnījis uzvaru konkursā.

"Tautas balsojums katru gadu iezīmējas ar "premium" auto dominēšanu rezultātu topā, to var dažādi vērtēt un komentēt, bet mēs to vienkārši respektējam. Iepriekšējo gadu Tautas balsojumu uzvarētāju vidū ir arī "BMW X6", un "Audi A6", par kuriem attiecīgajā gadā balsoja tūkstošiem cilvēku," norāda Māris Ozoliņš, konkursa "Latvijas Gada auto" organizators.

Šogad par savu auto favorītu iespējams balsot portālā "iAuto.lv" un klātienē tirdzniecības centrā "Mols". Balsošana internetā notiek gadaauto.iauto.lv. Lai nodrošinātu unikālu balsojumu internetā, ir nepieciešams autorizējoties ar "Facebook" vai "Draugiem.lv" profilu un ar to var nobalsot tikai vienu reizi visā balsošanas periodā līdz 29. novembrim.

Starp balsotājiem saskaņā ar noteikumiem tiks izlozēti trīs uzvarētāji, kuri iegūs "Citroën C3", "Ford Fiesta" vai "Volvo XC60" uz nedēļas nogali ar pilnu degvielas tvertni.

Lai piedalītos auto izlozē uz nedēļas nogali, tad sociālajos tīklos ir jādalās ar savu balsojuma favorītu. Tiks izlozēti arī 20 kataloga-žurnāla "Latvijas Gada auto 2017" eksemplāri. Savukārt t/c "Mols" apskatāma lielformāta fotoizstāde "Latvijas Gada auto 2018", kur pie katras auto fotogrāfijas atrodas īpaša urna, kur iemest balsošanas žetonu.

Balsojuma uzvarētājs iegūs balvu nominācijā "Latvijas Gada auto 2018 Tautas simpātija". Pērn "Tautas balsojumā" tika saņemtas 29 459 balsis, un ar 3 847 balsīm uzvarēja "Volvo S90/V90", apsteidzot "Volkswagen Tiguan" un "Audi A5 Coupe". Savukārt žūrijas balsojumā "Latvijas Gada auto 2017" titulu izcīnīja "Škoda Kodiaq".

Uzvarētāji tiks paziņoti svinīgā apbalvošanas ceremonijā viesnīcā "Avalon Hotel" šī gada 1. decembrī, pulksten 20, kam būs iespējams sekot līdzi tiešraidē portālā "Delfi" un televīzijā "Re:TV" (bezmaksas apraide visā Latvijā).

Šogad konkursā piedalās 20 jaunākie auto modeļi – "Jeep Compass", "Nissan Micra", "Nissan Qashqai", BMW 5. sērija, "Honda Civic", "Volvo XC60", "Hyundai i30", "Land Rover Discovery", "Volkswagen Golf", "Volkswagen Arteon", "Citroën C3", "Mazda CX-5", "Renault Koleos", "Audi Q5", "Ford Fiesta", "Alfa Romeo Stelvio", "Peugeot 5008", "Peugeot 308", "Škoda Karoq" un "KIA Stonic".

Konkursam "Latvijas Gada auto 2018" drīkstēja pieteikt tikai pašus jaunākos auto modeļus, kas Latvijā pirmo reizi reģistrēti pēc 2016. gada 1. oktobra.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!