Foto: Publicitātes foto

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempiona Mihaela Šūmahera sacīkšu automobilis "Ferrari", ar kuru viņš bija ieguvis "Grand Prix", ceturtdien tika pārdots izsolē Ņujorkā par 7,5 miljoniem ASV dolāru, kas ir cenas rekords mūsdienu F-1 automobilim izsolē, paziņoja izsoļu nams "Sotheby's".

Septiņkārtējā pasaules čempiona 2001. gada automobilis "Ferrari F2001" tika pārdots sīvā vairāksolīšanā, ievērojami pārsniedzot pirms izsoles veikto novērtējumu, kas bija no četriem līdz pieciem miljoniem dolāru, "Sotheby's" rīkotā pēckara un mūsdienīgās mākslas izsolē.

"Sotheby's" paziņoja, ka šī ir pirmā reize, kad rets automobilis ticis iekļauts mākslas izsolē, un šis lēmums izrādījies populārs.

Spoži sarkanais automobilis nebija gluži mākslas darbs, bet "Sotheby's" vecākais viceprezidents Greguārs Bijo to nosauca par "vislabāko sacīkšu automobili, kāds jebkad pārdots izsolē".

Vācu autosacīkšu leģenda Šūmahers nav bijis redzēts sabiedrībā, kopš viņš 2013. gadā guva nopietnas galvas traumas kādā slēpošanas incidentā. Viņa septiņkārtējā pasaules čempiona titulu un 91 gūto uzvaru gan neviens cits nav sasniedzis vai pārspējis.

Ceturtdien notikušajā izsolē tika pārdoti arī mākslas darbi, tostarp Endija Vorhola 1972. gadā zīmēts Mao Dzeduna portrets, kas tika nosolīts par 32,4 miljoniem dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!