Foto: Publicitātes foto

Šogad sporta kompleksā "333" tiks aizvadīta vienpadsmitā sezona ziemas sacensībās standarta automašīnām – "333 Ziemas kauss". Šo sezonu veidos pieci sacensību posmi, pirmais no tiem – "Autoeksperts klasiskais formāts" 25. novembrī. Ar šo posmu tiks atklāta 2017. / 2018. gada standarta automašīnu ziemas sacensību sezona Latvijā.

Saskaņā ar sacensību formātu katrā no braucieniem tiks vērtēts viens ātrākais apļa laiks, no kuriem divi labākie tiks ņemti vērā, nosakot posma kopvērtējuma rezultātus. Viena brauciena ilgums – astoņas līdz 10 minūtes.

Arī šogad sacensību posmi tiks aizvadīti dažādos formātos, izmantojot Sporta kompleksa "333" trases iespējas un variējot ar konfigurācijām.

Kā ierasts, dalībnieki startēs trīs klasēs – 4WD (pilnpiedziņa), RWD (aizmugures piedziņa), 2WD (priekšpiedziņa).

Arī šajā sezonā, lai nodrošinātu līdzvērtīgas cīņas, dalībnieki tiks grupēti profesionāļu un amatieru ieskaitēs. Iepriekšējās sezonas amatieru ieskaites TOP3 kopvērtējuma braucēji šogad tiks iekļauti profesionāļu klasē.

Dalībnieka iedalījums grupā tiks noteikts pēc kvalifikācijas anketas aizpildīšanas pirms dalības pirmajās sacensībās.

"333 Ziemas kauss" čempionātā piedalīties var ikviens autobraucējs ar standarta automašīnu, kas ir aprīkota ar rūpnieciski ražotām ielas riepām. Ar vienu automašīnu drīkstēs stārtēt maksimums trīs braucēji.

Par dalībnieku motivēšanu šogad ir parūpējušies vairāki sacensību atbalstītāji, nodrošinot kopējo balvu fondu 11 tūkstoš eiro vērtībā.

Galvenā balva 2017. / 2018. gada sezonas 1.vietas ieguvējam katrā klasē būs līdz šim vēl nebijusi iespēja – brauciens uz "Rustavi International Motorpark" trasi Gruzijā, kur tiks aizvadītas treniņu dienas ar dažādām sacīkšu automašīnām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!