Foto: Rihards Baumanis

Latviešu pilots Jānis Baumanis ("Team STARD") pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") pēdējā posma Dienvidāfrikas Republikā (DĀR) sestdien izcīnīja uzvaru otrajā kvalifikācijā un pēc pirmās dienas braucieniem ir sacensību vicelīderis prestižākajā "SuperCar" klasē.

Tikmēr otrs Latvijas pārstāvis Reinis Nitišs ("EKS") ieņem 19. pozīciju un viņam gaidāma smaga cīņa par pusfinālu, kurā iekļūst 12 labākie piloti pēc četriem kvalifikācijas braucieniem.

Keiptaunas trasē, kas piedzīvo debiju pasaules rallijkrosa čempionātā, Baumanis pirmajā kvalifikācijā savā braucienā finišēja otrais, bet kopsummā uzrādīja 12. ātrāko laiku. Savukārt Nitišs savā braucienā bija trešais, bet kopējā ieskaitē uzreiz aiz Baumaņa.

Līdz ar to otrajā kvalifikācijas braucienā abi latvieši startēja līdzās, Baumanim izcīnot pārliecinošu uzvaru, bet Nitišam finišējot pēdējam, piektajam, jo jau sākumā viņš sabojāja priekšējo kreiso riepu. Kopējā ieskaitē Baumanis otrajā kvalifikācijā uzrādīja ātrāko laiku, bet Nitišs bija priekšpēdējais 20 startējušo braucēju vidū.

"Jānim nedaudz palīdzēja veiksme, kad riepas pārsita Kristofersons, Solbergs un laikam arī Bakerūds, taču arī tad, ja visiem viss būtu kārtībā, Jānis būtu labāko trijniekā," saka pilota tēvs un menedžeris Andris Baumanis.

"Šodien visi esam guvuši pirmos īstos iespaidus par jauno čempionāta trasi. Lai gan tā izdevusies interesanta un atvērta cīņām, mana sacensību diena Keiptaunā šodien ne tuvu nebija ideāla," atzīst Reinis Nitišs. "Pirmajā braucienā abi ar komandas biedru Heikinenu zaudējām laiku, iesaistoties savstarpējā kontaktcīņā, savukārt otrais brauciens deva vēl sliktāku rezultātu – jau pirmajā aplī sabojāju priekšējo kreiso riepu un sagriezos, kamdēļ praktiski visus četrus apļus veicu, "klibojot" uz trīs riteņiem. Ceru, ka rītdiena nesīs pozitīvākas vēsmas un izdosies sezonu noslēgt uz pozitīva viļņa!"

Pēc divām kvalifikācijām braucieniem līderis ar 84 punktiem ir slavenais amerikānis Kens Bloks, bet otrais ar 82 punktiem ir Baumanis, kamēr trešajā vietā ar 80 punktiem atrodams zviedrs Timijs Hansens. Uzreiz aiz pirmā četrinieka ir čempiona titulu nodrošinājušais zviedrs Johans Kristofersons, kurš ticis pie 79 punktiem. Nitišs ar 55 punktiem ir 19. vietā, bet pirmais divpadsmitnieks ir astoņu punktu attālumā.

Vēl divi kvalifikācijas braucieni tiks aizvadīti svētdien, kad norisināsies arī pusfināli un fināls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!