Foto: Publicitātes foto

No 11. novembra pasaulē un Latvijā kļūst pieejams jaunais "BMW X3" modelis, kurš pasaules debiju piedzīvoja rudenī Frankfurtes autoizstādē, informēja "Inchcape Motors Latvia" BMW grupas vadītājs Ivars Norvelis.

""BMW X3" 2003. gadā bija pirmais spēkrats, kas aizsāka vidēja lieluma apvidus automašīnu segmentu. Kopš tā laika pasaulē kopā ir pārdoti vairāk nekā 1,5 miljoni "X3" auto. Arī Latvijā esam novērojuši, ka "X3" ir populārākais starp visiem BMW modeļiem, tāpēc ceram, ka arī jaunais "X3" piepildīs auto entuziastu cerības," stāsta Norvelis.

Trešā "BMW X3" paaudze seko savu priekšgājēju "riepu nospiedumos", virsbūves dizainā savienojot izturīga apvidus un sportiska auto izskatu. Jau pazīstamās proporcijas ir palikušas nemainīgas – īsa priekšējā daļa un aizmugurējā pārkare. Tagad to papildina ideālais 50:50 svara sadalījums starp priekšējo un aizmugurējo asi.

Pirmo reizi "X3" modelī tiek izmantoti miglas lukturi ar sešstūrainu dizainu. Tāpat arī aizmugurējie lukturi ir ieņēmuši trīsdimensionālas formas izskatu. Šo modeli varēs atpazīt arī ar tā dubultajām izplūdes izejām, kas ir uzstādītas visām jaunā "X3" dzinēju versijām.

Tagad jaunais modelis ir pieejams trīs dažādos variantos: jau ierastajiem "xLine" un "M Sport" ir pievienojies "Luxury Line", kas būs piemērots tiem, kuri ir iecienījuši luksus klases automašīnas. Paplašināta arī riteņu izvēle – ierastos 17 collu diskus nomainījuši 18 collu diski, bet izmēru klāsts ir paplašināts līdz pat 21 collai.

Interjers ir piedzīvojis krasas izmaiņas, jo tagad tas vairāk līdzinās luksus klases automašīnām. Trīs zonu automātiskā klimata kontrole ar gaisa jonizētāju un aromatizētāju, aktīvā sēdekļu ventilācija un 40:20:40 proporcijās nolaižami aizmugurējie sēdekļi, kas nozīmē vēl lielāku bagāžas nodalījumu, kad tie ir nolaistā stāvoklī. Savukārt panorāmas stikla jumts rada gaisīga interjera efektu.

Aprīkojumā ir iekļauta jauna BMW displeja viedatslēga, kas ne tikai atslēdz vai aizslēdz automašīnu attālināti, bet arī atspoguļo statusa informāciju par automašīnu. Tādējādi tā kalpo arī kā kontroles rīks, piemēram, lai ieslēgtu papildu apsildi.

Piedāvājumā ir pieejami divu veidu dīzeļa un trīs veidu benzīna dzinēji. Visos gadījumos ir iebūvēta astoņu pakāpju automātiskā pārnesumkārba. Piemēram, dīzeļdzinēja automašīna ir pieejama ar 190 ZS četru cilindru motoru vai 265 ZS sešu cilindru motoru. Salīdzinot ar iepriekšējo modeli, jaunais "X3" ir kļuvis par 55 kg vieglāks, jo tajā izmantotas alumīnija sastāvdaļas.

Virkne dažādu elektronisko drošības un komforta sistēmu ir tas, kas izceļ jauno "X3" tā sāncenšu vidū. Piemēram, aktīvā kruīza kontrole, joslā braukšanas un pārkārtošanās asistents ar aizsardzību pret sānveida sadursmēm. Par drošāku braukšanu padomāts, arī piedāvājot multimediju sistēmu, kuras vadība iespējama ar žestiem. Savukārt ar balss asistenta palīdzību sistēma atpazīs ikdienišķas vadītāja balss komandas.

Tagad arī "BMW X3" būs pieejama "BMW Connected" sistēma, kas piedāvā jaunu integrētu digitālo konceptu vēl lielākai mobilitātei – "Open Mobility Cloud". Ar šīs sistēmas palīdzību vadītāja "digitālā" dzīve var tikt savienota ar automašīnu, izmantojot viedtālruņus un viedpulksteņus. Tas nozīmē, ka uz automašīnu iespējams pārnest visu nepieciešamo informāciju, piemēram, adreses un kalendāru. Ievadot tos automātiski kā galamērķi navigācijas sistēmā, tā aprēķinās ieteicamo izbraukšanas laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!