Igaunijas lielākais tehnoloģiju portāls "Geenius" devās pie 92 gadus vecās pensionāres Rosas, kura joprojām ir aktīva autovadītāja un līdz šim ir braukusi tikai ar padomju automobiļiem. Viņai tika dota iespēja izbraukt ar "Tesla" elektrisko apvidnieku "Model X", un kundze atzina, kas tas gaitā esot līdzīgs viņas vecajai "Pobedai".

Tallinā dzīvojošā pensionāre šobrīd pārvietojas ar 43 gadus vecu moskviču, katru vasaru nobraucot pa vairākiem simtiem kilometru nedēļā. Turklāt pirms diviem gadiem viņa bija atjaunot savu autovadītāja apliecību, kura tagad ir derīga līdz 2024. gadam. Rosa gan nezina, vai līdz tam vēl nodzīvos – tad viņai būs 99 gadi.

Lai arī viņas autovadītājas stāžs ir vairāk nekā 60 gadu, igauņu pensionāre līdz šim nekad nav braukusi ar importa automobili, tikai padomju laika spēkratiem.

Uzsākot braukt ar "Telsa Model X", viņa bija izbrīnīta, cik ļoti šis auto ir līdzīgs viņas moskvičam: "Gluži kā mans moskvičs! Kāda starpība?" Tad blakus sēdošais žurnālists aicināja viņu nospiest akseleratora pedāli diktāk. Straujāk paātrinoties, kundze bija izbrīnīta un sajūsmināta, atzīstot, ka uzreiz pirktu šādu automobili, ja tagad būtu 20 gadus veca.

Vēl vairāk viņas vēlmi iegādāties šo auto pastiprināja bezpilota sistēmas izmēģināšana – atlaid stūresratu, un auto pats brauc pa joslu. "Noteikti šādu pirkšu!"

"Vai dieniņ, ar kādu auto man bija izdevība izbraukt pirms savas dzīves beigām!" jau pēc izmēģinājuma, apkopojot iespaidus, teica Rosa. "Interesanti, bet sajūta bija tāda, it kā es vadītu savu veco "Pobedu". Tā bija tik līdzīga, patiešām interesanti!"

"Nešaubos, ka jau pavisam drīz mašīnas lidos pa gaisu, tās lietas, ko tagad izgudro…" domīgi rezumē 92 gadus vecā Igaunijas pensionāre.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!