Foto: Publicitātes foto

Šī gada pirmajos deviņos mēnešos OCTA nozarē izmaksāto apdrošināšanas atlīdzību summa sastādīja 34,6 miljonus eiro, kas ir par 5,1% vairāk nekā tādā pašā periodā pērn, portālu "Delfi" informēja Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojā (LTAB).

Savukārt apdrošinātāju nopelnīto prēmiju apjoms sasniedza 36,3 miljonus eiro, kas ir par 1,94% vairāk nekā 2016. gada deviņos mēnešos.

"OCTA nozares zaudējumi šī gada deviņos mēnešos, salīdzinot ar pērnā gada līdzīgu periodu, samazinājušies par 21%, tomēr zaudējumu apmērs joprojām ir vairāk nekā septiņi miljoni eiro. Zaudējumu samazinājums saistīts lielākoties ar apdrošinātāju darbības efektivitātes uzlabojumiem, kā arī nopelnīto prēmiju pieaugumu," skaidro LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

Šī gada deviņos mēnešos apdrošinātājiem iesniegti kopā 33 446 zaudējumu pieteikumi, par kopējo atlīdzību summu 32,96 miljoniem eiro, kas ir par 4,5% vairāk nekā 2016. gada deviņos mēnešos.

Savukārt apdrošināšanas atlīdzībās šajā laika periodā par šo un iepriekšējo gadu kopā izmaksāti 34,59 miljoni eiro, kas ir par 5,1% vairāk nekā 2016. gada deviņos mēnešos.

"Jāatzīmē arī visai straujais vidējās atlīdzības pieaugums, kas 2017. gada deviņos mēnešos sastādīja 942 eiro. Salīdzinot ar 2016. gada deviņiem mēnešiem, vidējā atlīdzība ir palielinājusies par 4,6%," informē Abāšins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!