Foto: AFP/Scanpix

Poļu pilots Roberts Kubica varētu ieņemt brazīlieša Felipes Masas vietu "Williams" komandas bolīdā F-1 čempionāta pēdējā posmā Abu Dabi, vēsta specializētie mediji.

Pēc šīs sezonas Masam beidzas līgums ar "Williams" komandu, un tās vadība kā vienu no viņa iespējamiem sekotājiem izskata Kubicu, ziņo portāls "F1Today". Līdz šai vasarai Kubica nebija sēdies pie F-1 bolīda stūres, kad rallija sacensībās pirms sešiem gadiem cieta smagā avārijā un traumēja roku. Vasarā viņš aizvadīja testus "Renault" komandā.

Pieredzējušais brazīlietis sakās pagaidām neko nezinām par izmaiņām komandā uz sezonas noslēdzošo sacīksti.

"Kas to teica? Es pagaidām neko nevaru atklāt par savu nākotni, taču esmu ieplānojis startēt Abu Dabi, piedalīties visās sacīkstēs un atstrādāt savu līgumu," portāls "F1Today" citē Masu. "Esmu apmierināts ar savu ātrumu, ar savu sezonu. Ja tu turpini no bolīda izspiest visu labāko, tad kāpēc apstāties? Diemžēl lēmumu par manu nākotni komandā es nepieņemu."

Kā zināms, Felipe Masa bija plānojis pēc pagājušā gada noslēgt savu F-1 karjeru, taču šā gada sākumā uz "Mercedes" pārgāja jaunais "Williams" komandas braucējs Valteri Botass un britu vienībai bija steigšu jāatrod pieredzējis pilots, kas varētu būt pārinieks 18 gadus vecajam kanādietim Lensam Strolam. Masa atsaucās komandas lūgumam un atgriezās F-1 čempionātā.

Kā iespējamie kandidāti uz vietu "Williams" komandā tiek izskatīti arī testpilots Pols di Resta un krievs Daņiils Kvjats, kuru nesen atbrīvoja no "Toro Rosso" komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!