Foto: DELFI.lt

Nākotnē transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskās atbildības (OCTA) apdrošināšanas un sauszemes transporta (KASKO) apdrošināšanas produkti varētu tikt apvienoti, sacīja Baltijas risku apdrošināšanas sabiedrības "Gjensidige" ģenerāldirektors Marjus Junduls (Marius Jundulas).

"Paredzu, ka tuvākā vai tālākā nākotnē šie produkti tiks apvienoti. Citās valstīs OCTA maksā pat piecas reizes vairāk nekā KASKO - tajās KASKO ir kā papildinājums OCTA paketei, bet Baltijā tas ir otrādāk," teica Junduls.

Viņš arī prognozēja, ka pārskatāmā nākotnē apdrošinātāji sāks piedāvāt kiberrisku apdrošināšanu. "Domāju, ka ļoti interesants produkts būs apdrošināšana pret kiberuzbrukumiem. Varbūt tā neparādīsies ļoti ātri, bet pārskatāmā nākotnē apdrošinātāji to noteikti piedāvās. Pieprasījums pēc šāda produkta strauji aug," teica "Gjensidige" ģenerāldirektors.

Tāpat Junduls atzina, ka Baltijā ir daudzi apdrošināšanas segmenti, kuri tirgū ir jau vairākus gadus, bet vēl netiek līdz galam novērtēti, piemēram, civiltiesiskā apdrošināšana vai īpašuma apdrošināšana. Attiecīgi apdrošinātājiem ir potenciāls augt šajos segmentos.

"Gjensidige" ģenerāldirektors atzīmēja, ka pieaug pieprasījums arī pēc apdrošināšanas iegādes tiešsaistē. "Jaunā paaudze dod priekšroku komunikācijai internetā, un mums, protams, jābūt gataviem komunicēt ar klientu viņam ērtā veidā - kā caur e-pastiem, tā vebčata formā u.tml. Mēs nerunājam par izplešanos fiziski, jo lielākā daļa mūsu klientu izvēlas ar mums sazināties vai nu telefoniski, vai elektroniski. Saglabāsim savu klātbūtni arī mazajās pilsētās, lai cilvēkiem, kuri dod priekšroku komunikācijai klātienē, būtu kur vērsties ar jautājumiem. Taču gribētu atzīmēt, ka mūsdienu tehnoloģijas ļauj klientu konsultantam nebūt fiziski uz vietas attiecīgajā klientu centrā. Kompānijai ir jābūt tuvu klientam, bet būt tuvu ne vienmēr nozīmē fizisku atrašanos tuvum," viņš klāstīja.

"Gjensidige" ir Norvēģijas vadošās apdrošināšanas kompānijas meitasuzņēmums, kas Baltijas valstīs darbojas vairāk nekā 10 gadu. 2016. gada nogalē tika pabeigta "Gjendige" pārrobežu apvienošanās, kurā Latvijas "Gjensidige Baltic" pievienota Lietuvas "Gjensidige". Pēc reorganizācijas Latvijā darbojas apdrošināšanas kompānijas filiāle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!