Foto: Red Bull

"Red Bull" F-1 komandas pilots Makss Verstapens uzskata, ka viņam nepienācās piecu sekunžu sods par Kimi Raikonena ("Ferrari") apdzīšanu ASV "Grand Prix" posmā un ka Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) komisāri viņam "piekasās".

Verstapens sacīkstes noslēgumā cīņā par trešo vietu apdzina somu Kimi Raikonenu ("Ferrari"), taču sacensību komisāri lēma, ka holandietis saīsinājis trasi un piesprieda viņam piecu sekunžu sodu, kas "Red Bull" pilotu atmeta uz ceturto vietu, jo finišā viņu un Raikonenu šķīra nepilna sekunde.

"Ir viens komisārs-idiots, kurš visu laiku cenšas man piespriest sodus," holandiešu pilotu citē britu mediji. "Ar šiem muļķīgajiem lēmumiem organizācija nogalina visu sportu. Ceru, ka līdzjutējiem nepatiks šis spriedums, un nākamgad tādu vairs nebūs. Visi izbrauca no trases, ieskaitot mani. Mēs uzbraucām uz apmalēm, un neviens neko neteica."

Neapmierinātību ar tiesnešu lēmumu sociālajos tīklos pauda arī Verstapena tēvs Joss. "Tas ir "sviests". Piedodiet. Tas smird," bijušais F-1 pilots pēc sacīkstes ierakstījis savā "Twitter" kontā. "Kauns FIA."

Arī leģendārais F-1 čempions Nikijs Lauda uzskata, ka Verstapens nebija jāsoda par savu manevru. "Šis [tiesnešu] spriedums ir sliktākais, ko es jebkad esmu redzējis, viņš neizdarīja neko nelikumīgu," Laudu citē izdevums "Autosport". "Mēs esam sacīkšu braucēji, mēs nebraucam pa koplietošanas ceļiem, ir muļķīgi sabojāt sportu ar šādiem lēmumiem. Nākamajā stratēģiskajā sapulcē šis jautājums ir jāiekļauj dienaskārtībā un jāsāk visu no gala, jo tas nav pareizi, nu jau ir aizgājis par tālu."

"Čārlijs [Vaitings, F-1 sacīkšu direktors] visu laiku apgalvo, ka nedrīkst šķērsot baltās līnijas," saka Lauda. "Kāpēc nedrīkst braukt pāri baltajām līnijām, kur tas ir ir iespējams? Uzbūvējiet tur barjeras, ja gribat. Kamēr tu brauc pa normālu trasi, tu to vari izmantot. Baltā līnija nav robeža. Mēs visi par to vienojāmies pērn, un tagad mums ir šāds lēmums. Es uzskatu, ka tas ir absolūti nepareizi."

"Cietušais", Kimi Raikonens, kuru Verstapens apdzina, atzinās, ka nezinot, par ko konkurents tika sodīts. "Es nezinu, kas notika tajā epizodē ar Verstapenu, kāpēc viņš saņēma sodu. Zinu tikai to, ka viņš mani apdzina priekšpēdējā līkumā," somu pilotu citē "Autosport". "Protams, pēc sacīkstes biju sarūgtināts, ka paliku ceturtais, bet pēc tam man teica, ka Verstapens esot saņēmis sodu. Pirms kāpt uz goda pjedestāla, es nebiju redzējis šīs epizodes atkārtojumu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!