Foto: LETA
Pazīstamais igauņu braucējs Tanels Leoks sestdien "Arēnā Rīga" uzvarēja iekštelpu motokrosa sacensībās "Optibet Champions Race".

Pašlaik 32 gadus vecais Leoks bija labākais prestižākajā "Čempionu" klasē. Sākotnēji viņš uzvarēja visos trijos pusfināla braucienos, bet pēc tam neatstāja konkurentiem lielas izredzes arī finālā.

Tikmēr otro vietu finālā ieguva cits igaunis Karels Kutsars, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa brits Edams Četfīlds. No Latvijas braucējiem "Čempionu" klasē finālā iekļuva vien Dāvis Līvs, kurš noslēgumā bija septītais.

Leoks savulaik uzvarēja pat trijos pasaules čempionāta etapos un guva piekto vietu sezonas kopvērtējumā.

Savukārt "Nacionālajā" klasē, kas šajās sacensībās bija otra prestižākā, uzvarēja lietuvietis Nerimants Jucjus, kurš aiz sevis atstāja latviešus Elgaru Jonasu un Raineru Žuku.

Visbeidzot "Junioru" klasē, kur jaunie braucēji spēkojās ar 65 kubikcentimetru braucamajiem, uzvarēja krievs Jeļisejs Oreškins, kurš bija priekšā igaunim Josepam Parnam un latvietim Kārlim Albertam Reišulim.

Lai arī "Optibet Champions Race" rīkotāji sākotnēji bija norādījuši, ka sacensības noslēgsies ap desmitiem vakarā, tās beidzās krietni pēc pusnakts. Līdz ar to sacensību vakara programma ilga vairāk nekā sešas stundas, kas noslēgumā aizbiedējis lielu daļu skatītāju.

Sacensībās sportisti brauca pa īpaši izveidotu kompaktu un skatītājiem lieliski pārredzamu trasi. Trases izveidošanai tika izmantotas teju 5000 tonnas smilšu un māla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!