Foto: AFP/Scanpix

Kopvērtējuma līderis Marks Markess no "Repsol Honda" komandas svētdien uzvarēja pasaules motošosejas čempionāta sezonas 16. posma – Austrālijas "Grand Prix" – sacensībās prestižākajā "MotoGP" klasē un vēl vairāk nostiprinājās vadībā.

Pēc sestdien gūtā panākuma kvalifikācijā Markess svētdien izcīnīja drošu uzvaru, jo bija vadībā distances noslēdzošajos apļos, kamēr citi piloti aizvadīja spraigu cīņu aiz viņa.

Noslēgumā 24 gadus vecais Markess par 1,799 sekundēm apsteidza leģendāro itāli Valentino Rosi ar "Movistar Yamaha" motociklu, kamēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās Itālijas sportista komandas biedrs Maveriks Vinjaless no Spānijas.

Tikmēr uzreiz aiz goda pjedestāla bija vēl viens "Monster Yamaha" braucējs Žoans Zarko no Francijas un brits Kels Kračlovs no "LCR Honda".

Markess svētdien "MotoGP" klasē izcīnīja jau savu 35. uzvaru, lai gan startējis vien 88 šīs klases posmos. Savukārt šosezon tas viņam bija sestais panākums.

Pēc veiktiem 16 no 18 posmiem Markess iekrājis 269 punktus, bet 233 punkti ir svētdien 13. vietā finišējušajam itālim Andrea Dovicioso ("Ducati"), kamēr trešais ar 219 punktiem ir Vinjaless.

Markess cīnās par ceturto pasaules čempiona titulu pēdējos piecos gados.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!