Foto: AFP/Scanpix/LETA
Pašreizējais kopvērtējuma līderis Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas ("Mercedes") sestdien turpināja savu šīs nedēļas nogales dominanci un uzvarēja Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionā sezonas 17. posma – ASV "Grand Prix" - kvalifikācijā.

Labākajā aplī Hamiltons par 0,239 sekundēm apsteidza sīvāko šīs sezonas konkurentu Sebastjanu Fetelu, gūstot 72. "pole-position" karjerā un jau vienpadsmito šosezon.

Tāpat Hamiltons sasniedzis jaunu F-1 rekordu un svētdien sacensības no pirmās starta rindās sāks 117. reizi. Līdz šim rekordists ar 116.reizēm bija Mihaels Šūmahers.

Aiz "Ferrari" komandas vācu pilota Fetela kvalifikācijā palika otrs "Mercedes" braucējs Valteri Botass no Somijas, bet ceturtais bija austrālietis Daniels Rikjardo no "Red Bull".

Kā ziņots, Hamiltons iepriekš uzvarēja arī visos trijos brīvajos treniņos, pie šāda panākuma tiekot pirmoreiz šosezon.

Sacensības gaidāmas svētdien plkst. 22 pēc Latvijas laika.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Hamiltons četrus posmus pirms sezonas beigām iekrājis 306 punktus, bet Fetelam ir 247 punkti. Trešais ar 234 punktiem ir Botass, bet ceturtais ar 192 punktiem ir Rikjardo.

Hamiltona pārsvars pār Fetelu ir 59 punkti, bet atlikušajos četros posmos viens pilots var izcīnīt maksimums 100 punktus. Līdz ar to vācieša neveiksmīga snieguma gadījumā brits jau šajā etapā var tikt kronēts par čempionu.

Tikmēr Konstruktoru kausam tuvojas "Mercedes" komanda, kas kopvērtējumā ar 540 punktiem ir pārliecinoša līdere, bet tai ar 395 punktiem seko "Ferrari", kamēr trešā ar 303 punktiem ir "Red Bull".

Pēc posma ASV būs etapi Meksikā, Brazīlijā un Apvienotajos Arābu Emirātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!