Foto: AP/Scanpix/LETA

Pašreizējais kopvērtējuma līderis Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas ("Mercedes") piektdien bija ātrākais arī Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionā sezonas 17. posma – ASV "Grand Prix" – trešajā treniņbraucienā, bet viņam aiz muguras sekoja sīvākais šīs sezonas konkurents Sebastjans Fetels.

Hamiltons "Ferrari" komandas vācu pilotu apsteidza par 0,092 sekundēm un pirmoreiz šosezon spēja uzvarēt visos trijos brīvajos treniņos.

Trešajā un ceturtajā vietā šoreiz palika abi somu piloti – Hamiltona komandas biedrs Valteri Botass un Fetela pārinieks Kimi Reikenens.

Kā vēstīts, pirms tam piektdien pirmajā treniņā Hamiltons labākajā mēģinājumā apli veica par 0,593 sekundēm ātrāk nekā Fetels, bet otrajā treniņā uzreiz aiz brita bija Nīderlandes pilots Makss Verstapens, kurš piektdien pagarināja līgumu ar "Red Bull" vienību līdz 2020. gadam.

Sestdien pusnaktī pēc Latvijas laika sāksies kvalifikācija, bet sacensības gaidāmas svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Hamiltons četrus posmus pirms sezonas beigām iekrājis 306 punktus, bet Fetelam ir 247 punkti. Trešais ar 234 punktiem ir Botass, bet ceturtais ar 192 punktiem ir "Red Bull" austrāliešu braucējs Daniels Rikjardo. Reikenenam ir 148 punkti un piektā vieta, bet sestais ar 111 punktiem ir Verstapens.

Hamiltona pārsvars pār Fetelu ir 59 punkti, bet atlikušajos četros posmos viens pilots var izcīnīt maksimums 100 punktus. Līdz ar to vācieša neveiksmīga snieguma gadījumā brits jau šajā etapā var tikt kronēts par čempionu.

Tikmēr Konstruktoru kausam tuvojas "Mercedes" komanda, kas kopvērtējumā ar 540 punktiem ir pārliecinoša līdere, bet tai ar 395 punktiem seko "Mercedes", kamēr trešā ar 303 punktiem ir "Red Bull".

Pēc posma ASV būs etapi Meksikā, Brazīlijā un Apvienotajos Arābu Emirātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!