Foto: AFP/Scanpix

Kopvērtējuma līderis Marks Markess no "Repsol Honda" komandas sestdien bija ātrākais pasaules motošosejas čempionāta sezonas 16.posma - Austrālijas "Grand Prix" - kvalifikācijā prestižākajā "MotoGP" klasē.

Trīs reizes par pasaules čempionu kļuvušais Markess savā 88. etapā "MotoGP" klasē tika pie 44. "pole-position", apli Filipailendas trasē veicot minūtē un 28,386 sekundēs. Aiz viņa sekoja tautietis Maveriks Vinjaless ("Movistar Yamaha"), kā arī francūzis Žoans Zarko no "Monster Yamaha" vienības.

Tikmēr septītais palika titulētais itālis Valentino Rosi ar "Movistar Yamaha", kamēr vien 11.pozīcijā ierindojās kopvērtējuma vicelīderis itālis Andrea Dovicioso no "Ducati" komandas.

Markesam gan Filipailendas trase nav pārāk veiksmīga - pērn viņš krita brīdī, kad atradās vadībā un pussoli no pasaules čempiona titula, tāpat kritienu piedzīvojot arī 2014. gadā.

"Startā būs svarīgi, lai labi iesildu riepas," pauda Markess. "Distance ir ļoti gara un 27 apļos riepu kvalitāte var kristies. Svarīgākais ir finišēt uz pjedestāla un, jo īpaši, priekšā Dovi (Dovicioso). Motegi trasē viņš startēja no devītās vietas, bet jau ceturtajā aplī bija aiz manis."

Pirms nedēļas Motegi trasē Japānā Doviciozo pēdējā aplī apsteidza Markesu, svinot uzvaru un samazinot arī viņa pārsvaru kopvērtējumā.

Pēc veiktiem 15 no 18 posmiem Markess iekrājis 244 punktus, bet 233 punkti ir Doviciozo, kamēr trešais ar 203 punktiem ir Vinjaless.

Markess cīnās par ceturto pasaules čempiona titulu pēdējos piecos gados.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!