Portāls "Delfi" sadarbībā ar mobilo televīziju, lietotni "LMT Straume" piedāvā noskatīties jaunāko ātruma un piedzīvojumu raidījumu "ZeKurbulis". Šoreiz studijā viesojas jaunais rallija talants Mārtiņš Sesks un "Formula Easter" pilots Andris Griķis.

Pagājušajā nedēļas nogalē Sāremā tika aizvadīts Igaunijas rallija čempionāta finālposms "Saaremaa Rally 2017", kurā "LMT Autosporta Akadēmijas" ekipāža Mārtiņa Seska un stūrmaņa Andra Mālnieka sastāvā kopvērtējumā izcīnīja Igaunijas rallija vicečempionu titulu EMV6 klasē.

Spēcīgais tandēms šosezon var lepoties arī ar Latvijas rallija čempionu titulu un tiek uzskatīts par vienu no savs klases labākajām komandām Baltijā. Mārtiņš, kurš pats nesen ieguvis autovadītāja apliecību, sarunā ar Paulu Timrotu pārrunās sezonas noslēgumu, slaveno avāriju rallijā "Liepāja" un plānus iekļūt Eiropas ātrāko braucēju vidū.

Veiksmīga sezona bijusi arī "Formula Easter" pilotam Andrim Griķim, kurš izcīnījis gan Latvijas, gan Igaunijas čempiona titulu. Skatītājiem būs iespēja uzzināt Andra auto, 1989. gada izlaiduma "Formula Estonia" 21. modeļa, vēsturi. Kādas ir sajūtas trasē ar šādu retro formulu – to uzzināsim raidījuma gaitā.

Bet Ilmārs Līkums "ZeKurbulis" studijā ieradies taisnā ceļā no Kalifornijas, kur norisinājās ''Formula Drift'' sezonas noslēdzošā posma sacensības. Tajās par vietu uz pjedestāla cīnījās arī Latvijas drifta zvaigzne Kristaps Blušs. Ilmārs ar kolēģiem apspriedīs "HGK" jaunā BMW dramatisko debiju trasē, Kristapa slavu ASV un iespējas izcīnīt čempiona titulu nākamajās sezonā.

Šoreiz studijā būs arī īpašs "viesis" – šonedēļ Latvijā prezentētais "Jaguar E-Pace", ar ko uzstādīts Ginesa rekords spirālveida lēcienā.

"ZeKurbulis" un tā ieraksti, kā arī citi autosporta notikumi skatāmi lietotnē "LMT Straume", LMT Viedtelevīzijā un internetā Straume.lmt.lv/zekurbulis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!