Foto: Red Bull

Nīderlandiešu pilots Makss Verstapens piektdien oficiāli pagarinājis līgumu ar Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta komandu "Red Bull".

Kontrakts ar 20 gadus veco braucēju pagarināts līdz 2020. gadam.

""Red Bull" vienība vienmēr ir man ticējusi, uzaicinot mani savā jauniešu programmā un tikai 17 gadu vecumā dodot iespēju braukt ar F-1 bolīdu. Pēcāk pievienojos "Red Bull" galvenajai komandai, kur man līdz šim klājies lieliski," pēc līguma pagarināšanas pauda Verstapens.

Pērn Verstapens, uzvarot Spānijas Lielās balvas izcīņā, kļuva par visu laiku jaunāko F-1 braucēju, kurš triumfējis kādā no posmiem.

Savukārt šosezon Verstapens uzvarēja Malaizijas posmā, kā arī kāpis uz goda pjedestāla Japānā un Ķīnā. Ar iekrātiem 111 punktiem viņš pasaules čempionāta kopvērtējumā pašlaik ieņem stabilu sesto vietu.

Tikmēr kopvērtējuma līderis ar 306 punktiem ir brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes", bet Verstapena komandas biedrs Daniels Rikjardo no Austrālijas ar 192 punktiem kopvērtējumā ir ceturtais.

Verstapens debiju F-1 čempionātā piedzīvoja 2015. gadā, kad vien 17 gadu vecumā brauca ar "Toro Rosso" formulu, savukārt iepriekšējās sezonas laikā viņš "Red Bull" rindās aizstāja krievu Daņiilu Kvjatu. Aizvadītajā sezonā nīderlandietis kopvērtējumā bija piektais.

Šajā nedēļas nogalē ASV tiek aizvadīts pasaules čempionāta sezonas 17. posms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!