Foto: Publicitātes foto

Britu tūninga kompānija "Litchfield" plāno pārspēt 700 zirgspēku jaudīgā "Porsche 911 GT2 RS" rekordu un nobraukt Nirburgringas trases 20 kilometru apli mazāk nekā sešās minūtēs un 47,3 sekundēs. Šim nolūkam "Litchfield" izstrādājis 1115 ZS jaudīgu "Nissan GT-R" modifikāciju "LM1 RS".

Šim spēkratam ir pielaide braukšanai pa koplietošanas ceļiem, un tas ir aprīkots ar "BorgWarner" turbīnām, kādas izmanot "IndyCar" sacīkšu spēkratos. Pateicoties pārbūvei, "Nissan GT-R" 3,8 litru V6 dzinējs šajā modifikācijā attīsta 1115 ZS jaudu un 1085 Nm griezes momentu. Salīdzinājumam – standarta "Nissan GT-R" attīsta 570 ZS un 637 Nm.

Neskaitot tehniskos uzlabojumus, tostarp regulējamo "Öhlins" balstiekārtu, japāņu sportiskajam automobilim no oglekļa šķiedras ir izgatavots agresīvāka veidola virsbūves aerodinamisko elementu komplekts, kā izstrādē tūninga kantoris iedvesmojies no šī modeļa "Nismo GT-R GT3" sacīkšu spēkrata.

Atgādinām, ka līdz šim visātrākais sērijveida "Nissan GT-R" Nirburgringas trasē izrādījusies paša ražotāja "Nismo" modifikācija ar 600 ZS. Tā 2013. gadā leģendārās vācu trases 20 km apli nobrauca septiņās minūtēs un 8,69 sekundēs.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!