Foto: Publicitātes foto

"Porsche" papildinājis savu modeļu ar vidū novietotu motoru klāstu ar jauno divvietīgo "718 Boxster GTS" un "718 Cayman GTS" modifikāciju. Pateicoties jaunizveidotajam ieplūdes kanālam un 2,5 litru četrcilindru opozītmotora optimizētajam turbokompresoram, automašīnu jauda tagad ir palielināta līdz 365 ZS.

Ar šiem uzlabojumiem dzinējs nodrošina par 15 ZS vairāk jaudas nekā "718 S" modelis un līdz 35 ZS vairāk jaudas nekā iepriekšējie "GTS" modeļi ar atmosfēriskajiem motoriem. Jaunie sporta auto modeļi ar vidū novietotu motoru ir pieejami ar manuālo sešpakāpju pārnesumkārbu vai papildaprīkojumā pieejamo divu sajūgu "Porsche Doppelkupplung" (PDK).

"GTS" modeļiem ir bagātīgas standarta aprīkojuma iespējas: piemēram, "Sport Chrono" pakotne, "Porsche" griezes momenta vektorizācija (PTV) ar aizmugurējā diferenciāļa mehānisko bloķēšanu un "Porsche" aktīvā piekares vadības sistēma (PASM), kas ļauj samazināt klīrensu par 10 milimetriem.

Motora 430 Nm maksimālais griezes moments ir pieejams diapazonā no 1900 līdz 5000 apgriezieniem minūtē. Kad uzstādīts gan PDK, gan "Sport Chrono" pakotne, "GTS" modeļi veic sprintu no vietas līdz 100 km/h 4,1 sekundē. Šo automašīnu maksimālais ātrums ir 290 km/h.

"GTS" modeļu "718" līnija izceļas ne tikai tehnoloģiju, bet arī dizaina ziņā. Jaunais "Sport Design" apakšējais panelis transportlīdzekļa priekšpusē uzsver transportlīdzekļu sportisko raksturu. Priekšējiem apgaismojuma moduļiem un biksenona priekšējiem lukturiem ir "GTS" modeļiem raksturīgais tumšais tonējums.

Automašīnas aizmugurē "GTS" unikālo tēlu veido tonēti aizmugurējie lukturi, melni logotipi, melns aizmugurējais apakšējais panelis un standarta aprīkojumā uzstādītās sporta izplūdes sistēmas izplūdes caurules, kas ir melnā krāsā un izvietotas automašīnas vidusdaļā. Profilu lieliski papildina melni "GTS" logotipi pie durvju pamatnes un spīdīgi melni 20 collu diski.

"GTS" gēni manāmi arī automašīnas interjerā. "Sport Chrono" pakotnē (uzstādīta standarta aprīkojumā) iekļautais hronometrs ir priekšējā paneļa centrālais elements. Gan vadītājam, gan pasažierim ir nodrošināti sporta sēdekļi, kuru vidusdaļai ir alkantaras apdare, kā visiem "Porsche GTS" modeļiem.

"Porsche 718 Boxster GTS" maksās no 65 500 eiro, bet "718 Cayman GTS" – no 63 800 eiro.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!