Foto: AP/Scanpix/LETA

Itālijas motošosejas braucējs Andrea Doviciozo ("Ducati") svētdien slapjajā Motegi trasē pēdējā aplī apsteidza spāni Marku Markesu ("Repsol Honda"), svinot uzvaru "MotoGP" posmā Japānā, samazinot viņa pārsvaru arī kopvērtējumā.

Finišā sīvā cīņā Doviciozo savu konkurentu apsteidza vien par 0,25 sekundēm, izcīnot piekto uzvaru šajā sezonā. Trīs etapus pirms sezonas beigām Markesa pārsvars kopvērtējumā pār Doviciozo nu sarucis līdz 11 punktiem.

Itālis sacensības sāka no devītās starta pozīcijas, taču drīz vien bija vadošo braucēju grupā, abiem ar Markesu ķerot tā brīža līderi itāli Danilo Petruči no "Ostco Pramac" komandas, kurš arī startēja ar "Ducati" braucamo. Distances vidū Markess un Doviciozo apsteidza Petruči, abiem turpinot sīvu cīņu slapjajā un slidenajā trasē.

Doviciozo divas reizes spēja izvirzīties vadībā, taču Markess abas reizes atguva vadību. Pēdējā aplī Markess pieļāva nelielu kļūdu, kas ļāva itālim trešo reizi braucienā kļūt par līderi, šoreiz vadību nosargājot.

"Trases desmito līkumu izbraucu ļoti labi, bet Markess kļūdījās, kas man ļāva nākamajā līkumā tikt viņam garām. Zināju, ka tā bija pēdējā iespēja viņu pārspēt, jo motocikla riepas jau bija ļoti nolietojušās. Pēdējos divos līkumos varēja notikt jebkas, jo Marks bija uzreiz aiz manis, tomēr man izdevās "aizvērt durvis", tāpēc viņam nebija iespēju tikt man garām," priecīgs pēc sacensībām bija Doviciozo. "Šī bija ļoti svarīga uzvara cīņā par čempionu titulu."

Tikmēr trešo vietu ieņēma Petruči, bet ceturtais bija vēl viens Itālijas pārstāvis Andrea Jannone ("Suzuki").

Savukārt sestdien kvalifikācijā negaidīti uzvarējušais francūzis Žoans Zarko no "Monster Yamaha" vienības, ierindojās astotajā vietā. Tikmēr titulētais itālis Valentino Rosi ar "Yamaha", sestajā aplī piedzīvoja kritienu un izstājās.

Pēc veiktiem 15 no 18 posmiem Markess iekrājis 244 punktus, bet 233 punkti ir Doviciozo, kamēr trešais ar 203 punktiem ir Maveriks Vinjaless no Spānijas ("Movistar Yamaha"), kurš svētdien palika devītais. Savukārt pēc tam ar 170 punktiem seko spānis Dani Pedrosa ("Repsol Honda"), kurš svētdien nespēja sasniegt finišu.

Markess cīnās par ceturto pasaules čempiona titulu pēdējos piecos gados.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!