Foto: DELFI Aculiecinieks

Ceturtdien, 12. oktobrī, Ķekavas degvielas uzpildes stacijā "Circle-K" aculiecinieks Edijs nofotografējis interesantu automobili. "DELFI Aculiecinieks" Edijs šo spēkratu fotogrāfijas pietiekumā nodēvējis par "Lada Raven", tomēr tas noteikti nav žigulis, bet visdrīzāk ukraiņu pirmais superauto "Himera Q".

Tas, ka "Himera Q" nodēvē par "Lada Raven", nav nekāds brīnums, jo šiem abiem auto dizainers ir viens un tas pats – Dmitrijs Lazarevs. Jāatzīmē, ka Lazarevs nav saistīts ar "AvtoVAZ", un "Lada Raven" datorilustrācija 2014. gadā bija viņa brīvā fantāzija par iespējamo krievu superauto. "Lada Raven" datorilustrācijas ieguva plašu rezonansi medijos visā pasaulē un tādēļ šāda dizaina auto visupirms asociējas tieši ar to.

"Lada Raven" nekad tā arī nenonāca līdz "dzīvam" prototipam. Lazarevs atsauca savas dizaina skices, kuras bija iesniedzis "AvtoVAZ" dizaina konkursam, jo vēlējās, lai viņa radošo darbu novērtē tieši autobūves speciālisti, nevis interneta lietotāji, kā bija ieplānojis "Lada" ražotājs, raksta "Mail.ru".

Lazareva darbs nepalika nenovērtēts, viņa superauto dizainu dzīvē vēlējās realizēt Ukrainas uzņēmēji. Tomēr procesa laikā arī viņiem Lazarevs atteica savu autordarbu, jo vēlējās saņemt 20 procentus no katra pārdotā superauto, ko uzņēmēji nebija gatavi darīt.

Neskatoties uz to, ukraiņu pirmā superauto "Himera Q" izstrāde tika turpināta un tā dizainā tika ieviestas korekcijas, lai nelīdzinātos "Lada Raven" virtuālajam konceptam. Mainītas ir gan proporcijas, gan vizuālās detaļas.

Šī gada jūnijā Ukrainā tika prezentēts "Himera Q" pirmais prototips. Izstrādātāji solīja, ka rudenī prezentēšot tā sērijveida versiju, kas būs pieejama kā ar benzīna dzinēju, tā arī simtprocentīgi elektriskajā modifikācijā. Ar iekšdedzes dzinēju no "Audi R8" tas maksāšot 500 tūkstoš eiro, bet elektriskajā versijā – 700 tūkstoš eiro.

Lai arī ukraiņu "Himera Q" izstrādā pašu inženieri, izmēģināts un ražots tas tiks Spānijā. Kā šis superauto prototips uz treilera nonācis Ķekavā, nav zināms.
"Lada Raven" virtuālais prototips:
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!