Foto: Publicitātes foto
Kompānija "Volkswagen" (VW) pārtraukusi "Scirocco" modeļa ražošanu. Šo trīsdurvju hečbeku vairs nav iespējams pasūtināt, bet tikai iegādāties jau iepriekš saražotos eksemplārus, liecina paziņojums VW oficiālajā interneta mājaslapā.

Trešās un nu jau pēdējās paaudzes "VW Scirocco" ražošanā nonāca 2008. gadā pēc tam, kad 2006. gadā tika parādīts tā prototips "VW Iroc". Automobilis ir izgatavots uz piektās paaudzes "Golf" modeļa platformas un bija pieejams ar benzīna un dīzeļa dzinējiem ar jaudu no 140 līdz 200 zirgspēkiem.

2009. gadā "Scirocco" piedāvājumu papildināja "R" modifikācija ar 265 ZS dzinēju. 2012. gadā tika ieviesta "GTS" versija, kurai vizuāli līdzinājās "R" modifikācijai, bet bija aprīkota ar 210 ZS turbomotoru.

2015. gadā "Scirocco" modelis tika modernizēts nu jau pēdējo reizi. Automobilim tika piedāvāti mazliet jaudīgāki dzinēji un plašāks papildu aprīkojuma klāsts.

Latvijas VW pārstāvniecības cenu lapā "Scirocco" modeļa vairs nav.

Atgādinām, ka pirmās paaudzes "VW Scirocco" debitēja 1974. gadā, bet tā otrā paaudze ražošanā nonāca 1981. gadā. Periodā no 1992. līdz 2008. gadam VW markas piedāvājumā "Scirocco" modeļa vairs nebija. Arī šobrīd trešās paaudzes "Scirocco" pēctecis vai tā prototips nav prezentēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!