Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Porsche", kas ietilpst "Volkswagen" (VW) koncerna sastāvā, no "Audi" pieprasījusi kompensāciju par zaudējumiem, kas radušies "dīzeļgeitas" skandāla dēļ. Dīzeļdzinēju programmnodrošinājuma atjaunināšanu, juridiskās konsultācijas un kompensāciju izmaksu klientiem "Porsche" novērtējis 200 miljonu eiro apmērā, vēsta vācu izdevums "Bild".

2015. gada novembrī "Audi" atzinās, ka ir krāpies programmnodrošinājumā trīslitru V6 dīzeļdzinējos, kurus uzstāda arī "Porsche Cayenne" apvidus automobiļos. Pēc tam ASV varasiestādes lika VW koncernam atsaukt vairāk nekā 600 tūkstoš automobiļu.

Savukārt šīgada vasarā Vācijas varasiestādes lika "Porsche" atsaukt 22 tūkstošus "Cayenne" automobiļu, kuri bija aprīkoti ar trīslitru dīzeļdzinēju, un pārprogrammēt to elektronisko vadības bloku. Tikmēr ekoloģijas organizācija "Deutsche Umwlthilfe" pieprasīja "Porsche" samaksāt 110 miljonus eiro sodu.

Jau vēstīts, ka 2015. gada rudenī ASV vides aizsardzības aģentūra EPA apsūdzēja VW koncernu krāpniecībā ar dīzeļdzinēju kaitīgo izmešu daudzumu. Varasiestādes atklāja, ka atsevišķi VW koncerna dīzeļdzinēji ir aprīkoti ar elektroniskās vadības algoritmu, kas spēj noteikt, ka tobrīd uz stenda tiek mērīti atgāzu izmeši, un uz to laiku pārslēdz dzinēju "ekoloģiskajā" režīmā, izdalot mazāk kaitīgo izmešu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!