Foto: Foto: Ģirts Kehris
7.oktobrī Latvijas Junioru izlase motokrosā aizvadīja ''Coupe de l'Avenir'' jeb Nākotnes cerību kausa pirmo dienu, kur kvalificējas astotajā vietā, portālu "Delfi" informēja komandas pārstāve Anda Treija.

Treija precizē, ka gada nozīmīgākajās junioru komandu motokrosa sacensības pasaulē visas Latvijas izlases komandas: 65cc, 85cc un Open - katra izcīnīja astoto vietu starpvalstu konkurencē. Individuāli kvalifikācijas braucienā labāko vietu sasniedza Tomass Šileika (titulbildē), kurš no 42 sportistiem bija devītais.

Jaunākie Latvijas Junioru izlases dalībnieki kopā sasniedza astoto vietu, bet labāko sniegumu rādīja Kristers Janbergs (Rodeo), 12. vieta, Jānis Mārtiņš Reišulis (X99/Slīterāni) 24. vieta, savukārt Kirils Maslovs (XSkillRacingTeam) piedzīvoja kritienu, ir sasitumi, bet par dalību sacensībās tiks lemts no rīta, skatoties pēc sportista pašsajūtas.

85cc klasē labākais rezultāts kvalifikācijā Edvardam Bidzānam (MX Moduls) – 11. vieta, 21. vietā ierindojās Kārlis Alberts Reišulis (X99/Slīterāni), bet 31. vietā Aleksis Araids (Rodeo). Savukārt visi kopā izcīnīja astoto vietu kopējā izlašu konkurencē.

Open klasē no 42 sportistiem Rainers Žuks (ASRT) bija 29. vietā, Niks Niklāvs Sūna (Kristera Serģa motoklubs) 22. vietā, bet Tomass Šileika (ASRT) devītais, savukārt pirmajā vietā ierindojās beļģu sportists Jago Geerts, bet otrais Latvijā jau zināmais igaunis Karels Kutsars.

"Šodienas rezultātu vērtēju kā labu pozīciju rītdienas startam, kuru sacensībās iespējams uzlabot. Vēlētos, lai jaunieši aizvada stabilus braucienus, bez tehniskām ķibelēm," sacīja Latvijas Junioru izlases vadītājs Fīlips Kempelis. Viņš vienlaikus arī atzīmēja, ka daudziem sportistiem šī bija debija Latvijas Junioru izlases sastāvā.

"Ja ikdienā, māju sacensībās uz starta ir aptuveni divdesmit sportisti un par katru ir zināms, kas kuram izdodas, kur katrs vājāks, tad šeit pie starta līnijas ir 42 sportisti, kas ir diezgan liels pārbaudījums jauniešiem, jāmāk sevi nomierināt un pārvarēt stresu," pauda Kempelis.

Latvijas Junioru izlasē šogad kā padomdevēji un treneri darbojas – Arnis Kalniņš, Roberts Justs un Ronalds Strazds, atzīmē Treija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!