Foto: Reuters/Scanpix/LETA

"Mercedes" komandas pilots Lūiss Hamiltons svētdien triumfēja Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 16. posmā - Japānas "Grand Prix" izcīņā -, turklāt jau nākamajā etapā var nodrošināt sev titulu.

Hamiltons uzvarējis pēdējos četros no pieciem posmiem un četrus posmus pirms čempionāta beigām savu sīvāko konkurentu cīņā par titulu Sebastjanu Fetelu no "Ferrari" apsteidz par 59 punktiem. Četros posmos piloti var tikt pie maksimāli 100 punktiem.

Hamiltons sacensības sāka no "pole-position", un viņam līdzās bija Fetels, taču vācieša spēkratam radās tehniskas problēmas, kā rezultātā viņš pēc dažiem apļiem no sacensībām izstājās.

Hamiltons atradās vadībā visu sacīksti, tikai pēc boksu apmeklējuma uz dažiem apļiem zaudēdams vadību.

Tikmēr goda pjedestāla kāpa arī "Red Bull" piloti nīderlandietis Makss Verstapens un austrālietis Daniels Rikjardo, kuriem attiecīgi otrā un trešā vieta.

Ceturtais finišēja Hamiltona komandas biedrs Valteri Botass, bet piektais bija vēl viens soms Kimi Raikonens no "Ferrari" vienības. Sestajā un septītajā vietā finišēja abi "Force India" piloti Estebans Okons no Francijas un meksikānis Serhio Peress, kuriem sekoja divi "Haas" braucēji - dānis Kevins Magnusens un francūzis Romēns Grožāns. Vēl punktos finišēja "Williams" pieredzējušais brazīliešu pilots Felipe Masa, kurš bija desmitais.

Hamiltons četrus posmus pirms sezonas beigām iekrājis 306 punktus, bet Fetelam ir 247 punkti. Fetelam pietuvojies Botass, kurš ar 234 punktiem atrodams trešajā pozīcijā, bet ceturtais ar 192 punktiem ir Rikjardo. Raikonenam 148 punkti un piektā vieta, bet sestais ar 111 punktiem ir Verstapens.

Tikmēr Konstruktoru kausam tuvojas "Mercedes" komanda, kas kopvērtējumā ar 540 punktiem ir pārliecinoša līdere, bet tai ar 395 punktiem seko "Mercedes", kamēr trešā ar 303 punktiem ir "Red Bull".

Nākamais posms pēc divām nedēļām norisināsies ASV, bet pēc tam būs etapi Meksikā, Brazīlijā un Apvienotajos Arābu Emirātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!