Foto: LETA

Nedēļas nogalē Maķedonijas galvaspilsētā Skopjē tika apbalvoti Eiropas muzeju akadēmijas (European Museum Academy) 2017. gada izcilākie muzeji. Rīgas Motormuzejs 34 Eiropas muzeju konkurencē tika augstu novērtēts un iekļuva konkursa finālā, apsteidzot britu nacionālā auto muzeja "British Motor Museum", "Mercedes-Benz" muzeja Štutgartē un daudzu citu pasaulē slavenu muzeju ekspozīcijas, portālu "Delfi" informēja Ceļu satiksmes drošības direkcijā.

Rīgas Motormuzeja vadītājs Aivars Aksenoks, komentējot iegūto atzinību, saka: "Patīkami, ka Rīgas Motormuzejs, kuru iemīļojuši tūkstošiem apmeklētāju no Latvijas un citām valstīm, ieguvis arī ļoti augstu starptautisku novērtējumu, ko izteikuši Eiropas labākie muzeju speciālisti".

Konkursa žūrija, kuras sastāvā ir Eiropas muzeju vadītāji, nozares speciālisti, kā arī Luksemburgas princese Sibilla de Luksemburga, atzinīgi novērtēja Motormuzeja ekspozīcijas kvalitāti un stāstu pasniegšanas veidu, kas izglītojošos aspektus savieno ar izklaidi.

"Micheletti Award" vadītājs un žūrijas loceklis Renē Kapovins: "Motormuzejam pietrūka pavisam nedaudz, lai kļūtu par konkursa uzvarētāju, jo fināla atlases kārtā muzejs bija iekļuvis starp pieciem labākajiem". Par uzvarētājiem konkursā tika nosaukti dāņu dizaina muzejs "Designmuseum Danmark" Kopenhāgenā, saņemot "DASA Award", un Īrijas neatkarības cīņu muzejs Dublinā – "GPO Witness History Visitor Centre", saņemot "Micheletti Award".

Konkursa žūrija vērtēja muzeja kopējo tēlu, piedāvātos pakalpojumus, ēku, ekspozīcijas saturu un pasniegšanas veidu, mainīgās izstādes, ekspozīcijas dizainu, pieejamības risinājumus, vadību un darbiniekus, kā arī muzejā veiktās pedagoģiskās aktivitātes, organizētos pasākumus, mārketinga aktivitātes un kopējo muzeja atmosfēru.

Kopā ar Motormuzeju konkursa finālam tika izvēlēti 10 muzeji: "Alpinarium" Austrijā; "Museum of Wooden Shipbuilding" Horvātijā; "Designmuseum Danmark" Dānijā; "Horsens Prison Museum" Dānijā; "German Football Museum" Vācijā; "Archaeological Museum" Grieķijā; "GPO Witness History Visitor Centre" Īrijā; "Waterline Museum" Nīderlandē un "European Solidarity Centre" Polijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!