Foto: Publicitātes foto

Koncerns "PSA Peugeot Citoren" savas nesen iegādātās vācu "Opel" markas automobiļos plāno uzstādīt tikai pašu franču izstrādātos dzinējus, vēsta aģentūra "Automotive News" ar atsauci uz PSA attīstības nodaļas vadītāju Žilu le Borņē.

"Opel" dzinēju aizstāšana ar franču spēka agregātiem tiks uzsākta jau tuvākajā laikā. Pēc Borņē vārdiem, kompānija plāno šo pāreju pilnībā pabeigt vairāku gadu garumā. Tomēr PSA attīstības nodaļas vadītājs precizē, ka pagaidām lēmums par to, vai no "Opel" līdzšinējiem izstrādājumiem franči atteiksies pilnībā, pagaidām nav pieņemts.

"Opel" pāreja uz PSA grupas motoriem un platformām saistīta ar to, ka franči vēlas pēc iespējas ātrāk atbrīvoties no maksājumiem par "Opel" bijušā īpašnieka – amerikāņu "General Motors" – izstrādājumu izmantošanu "Opel" markas spēkratos.

"Automotive News" norāda, ka pilnīga pāreja uz PSA dzinējiem varētu ietekmēt cilvēku skaitu, kuri strādā "Opel" pakļautībā. Darbinieku atlaišanas varētu notikt tehniskajos centros un Vācijas rūpnīcās. Turklāt 2016. gada oktobrī "Opel" atklāja jaunu dzinēju un transmisiju izstrādes centru. Tas "Opel" izmaksāja 210 miljonus eiro, un tur pašlaik strādā 800 inženieru.

Nesen "Opel" kompānijā notika otrais lielais darbinieku atlaišanas vilnis pēc vācu markas pārejas "PSA Peugeot Citroen" grupas īpašumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!