Foto: Rihards Baumanis

Latvijas rallijkrosa braucēji Reinis Nitišs un Jānis Baumanis pēc sestdien veiktajām Vācijā notiekošā pasaules čempionāta 11.posma pirmajām divām kvalifikācijas kārtām atrodas attiecīgi desmitajā un 12.vietā, kas viņiem ļauj pamatoti cerēt uz dalību pusfinālā.

Pirmajā kvalifikācijā prestižākajā "SuperCar" klasē EKS komandu pārstāvošais Nitišs un Baumanis no STARD startēja vienā braucienā. Nitišs tajā izcīnīja uzvaru, kamēr otrs latvietis bija ceturtais.

Kopējā vērtējumā pēc pirmās kvalifikācijas Nitišs bija devītais, kamēr Baumanis - vien 17.

Savukārt otrajā kvalifikācijā Nitišs savā braucienā ieņēma pēdējo - piekto - vietu, taču tas summā ar iegūtiem 68 punktiem lika nokrist tikai par vienu pozīciju. Tikmēr Baumanis savā otrajā kvalifikācijas braucienā izcīnīja uzvaru, aiz sevis atstājot arī slaveno francūzi Sebastjanu Lēbu, kas viņam kopējā ieskaitē ar nopelnītiem 66 punktiem ļāvis pakāpties uz 12.pozīciju.

Iepriekšējā posmā Rīgā Baumanis sadūrās ar slaveno norvēģi Peteru Sūlbergu, kuram pēcāk tika konstatēts lauzts atslēgas kauls un divas lauztas ribas. Vien pirmdien sportistam tika veikta operācija, bet jau šajā nedēļas nogalē viņš startē posmā Vācijā, kur pēc divām kvalifikācijas kārtām ar 81 punktu ieņem augsto trešo vietu.

Līderis pēc divām kvalifikācijas kārtām ar 95 punktiem ir zviedrs Matīass Ēkstrems no EKS komandas.

Atlikušie divi kvalifikācijas braucieni notiks svētdien, kad norisināsies arī izšķirošās kārtas.

Pirms šī posma čempionāta kopvērtējumā līderis ar 271 punktu ir zviedrs Jūhans Kristofešsons ("PSRX Volkswagen Sweden"), kurš kļuvis konkurentiem neaizsniedzams. Viņam ar 209 punktiem seko komandas biedrs Sūlbergs, bet trešais ar 204 punktiem ir Ēkstrems.

Tikmēr Baumanis ar 77 punktiem ir 12.pozīcijā, kamēr Nitišs ar nopelnītiem 64 punktiem ieņem 14.vietu.

Savukārt komandu vērtējumā uzvaru nodrošinājusi "PSRX Volkswagen Sweden".

Šīs sezonas pasaules čempionāta sezona noslēgsies novembrī Dienvidāfrikas Republikā, bet Vācijā tiek aizvadīts priekšpēdējais posms.

Vācijā norisinās arī Eiropas čempionāta pēdējais posms, kur "Super1600" klasē pēc pirmajām divām kvalifikācijām piekto vietu ieņem Artis Baumanis.

Sezonas kopvērtējumā pirms noslēdzošā etapa līderis ar 177 punktiem ir ungārs Kristiāns Sābo, bet 12 punktus viņam zaudē A.Baumanis. Savukārt no latvieša astoņus punktus atpaliek soms Jusi Peteri Lepihalme.

Latvijai pēdējos gados "Super1600" klase bijusi veiksmīga, jo 2013.gadā tajā par Eiropas čempionu kļuva Reinis Nitišs, bet 2015.gadā kopvērtējumā triumfēja Jānis Baumanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!