Foto: EPA/LETA

Malaizijas "Grand Prix" posma novērotāji ir atļāvuši "Haas" F-1 komandai pārkāpt "komandantstundas" aizliegumu un saremontēt brīvajos treniņos sasisto Romēna Grožāna bolīdu, vēsta F-1 oficiālā mājas lapa.

Lai līdz kvalifikācijas sākumam savestu kārtībā Grožāna mašīnu, komandai atļauts strādāt, cik vien nepieciešams. Izņēmums pamatots ar to, ka avārija nenotika komandas vai pilota vainas dēļ, jo Grožāns uzbrauca uz nenostiprināts lietus kolektora vāka, kas pārdūra riteni un izraisīja avāriju.

"Ņemot vērā, ka situācija, kas izraisīja mašīnas ar 8. numuru avāriju, bija pilnībā ārpus pilota un komandas kontroles, kā arī pārējo komandu un braucēju kontroles, mēs to uzskatām par "force majeure"," teikts posma komisāru ziņojumā.

Katrai komandai sezonā ir tiesības divreiz izmantot "džokeri" un neievērot "komandantstundu", taču šajā situācijā "Haas" vienībai tika dota iespēja saremontēt Grožāna bolīdu, neizmantojot savus "džokerus".

Brīvie treniņi Sepangas trasē tika aizvadīti lietainos apstākļos, un otrajā sesijā ātrāko laiku uzrādīja abi "Ferrari" komandas piloti Sebastjans Fetels un Kimi Raikonens, aiz viņiem palika abi "Red Bull" vienības braucēji Daniels Rikjardo un Makss Verstapens, bet Fernando Alonso ("McLaren") bija piektais ātrākais, apsteidzot Lūisu Hamiltonu un Valteri Botasu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!