Foto: Hyundai WRC

"Hyundai Motorsport" komanda parakstījusi divu gadu līgumu ar norvēģu braucēju Andreasu Mikelsenu par dalību 2018. un 2019. gada pasaules rallija čempionātā (WRC), paziņojusi vienība.

Līdz ar to "Hyundai" rūpnīcas komandu WRC pārstāvēs četras ekipāžas, bez Mikelsena arī esošie vienības piloti Tjerī Nevils no Beļģijas, spānis Dani Sordo un jaunzēlandietis Haidens Padons. Paredzēts, ka norvēģu sportists aizvadīs pilnu WRC sezonu, piedaloties visos 12 posmos.

Pirmo sacīksti "Hyundai" komandā Mikelsens aizvadīs jau šogad, piedaloties "Rally de Espana" sacensībās šajā nedēļas nogalē, kā arī atlikušajos WRC posmos. Norvēģu pilota stūrmanis būs viņa tautietis Anderss Jēgers.

"Priecājos, ka "Hyundai" komanda man devusi iespēju atgriezties WRC uz pilnu sezonu," saka Mikelsens. "Jau pirms sava pirmā rallija esmu iejuties komandā un saprotu, ka esmu pievienojies pasaules līmeņa vienībai ar iespēju cīnīties par individuālu un komandu titulu. Ceru, ka jau ar Montekarlo ralliju palīdzēšu sasniegt šos mērķus."

"Andreass ir pilots, kas ātri iejūtas un uzreiz ķeras pie darba," saka "Hyundai Motorsport" komandas vadītājs Mišels Nandans. "Viesojoties pie mums Alcenavā, uzreiz bija redzama viņa apņēmība un profesionālisms. Mēs priecājamies, ka Andreass ir pievienojies mums uz divām pilnām sezonām."

2018. gada sezonā uz vairākiem WRC rallijiem "Hyundai" komandai tās jauno pilotu attīstības programmas ietvaros pievienosies arī viens no šā gada Eiropas junioru rallija čempionāta līderiem, 23 gadus vecais soms Jari Hutunens, kurš nākamnedēļ piedalīsies ERČ "Rally Liepāja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!