Foto: Raimonds Volonts

Pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") dalībnieks, jēkabpilietis Reinis Nitišs šogad startēs vēl vienā rallijā, kopā ar stūrmani Māri Neikšānu no 6. līdz 8. oktobrim piedaloties Eiropas rallija čempionāta sezonas noslēdzošajā posmā "Rally Liepāja", informē sacensību rīkotāji.

2015. gada ziemā Reinis Nitišs Liepājā piedalījās savā pirmajā rallijā – toreiz ar priekšpiedziņas R2 grupas auto. Atgriešanās vēju pilsētā notiks jau nopietnākā ieskaitē, startējot ar N4 grupas "Mitsubishi Lancer Evo IX", ko sagatavojusi "Neiksans Rally Sport" komanda.

"Šis būs trešais rallijs manā sacīkšu braucēja karjerā un otrais ar pilnpiedziņas auto. Atšķirībā no rallijkrosa, rallija distances daudzie kilometri liek ļoti ilgu laiku uzturēt augstu koncentrēšanās līmeni, allaž ir jābūt gatavam negaidītiem apstākļu pavērsieniem. Tas viss kombinācijā ar Māra [Neikšāna] kā trenera, padomiem, ikreiz man sniedz jaunu pieredzi un ļauj pilnveidot savu braukšanas tehniku un spēju adaptēties iepriekš neparedzētām situācijām," saka Reinis Nitišs.

"Rallijs Reinim sniedz citādu skatījumu uz lietām, kas notiek un var notikt sacīkšu laikā. Lai arī mūsu pamatmērķis ir sasniegt rallija finišu, kas pie vairāk nekā 200 km distances jau pats par sevi būs liels izaicinājums, uz Liepāju nedosimies atpūtas braucienā – cīnīsimies par iespējami labāko rezultātu," stāsta Māris Neikšāns, Reiņa Nitiša stūrmanis un rallija treneris.

"Rally Liepāja" norisināsies no 6. līdz 8. oktobrim Liepājā un tās apkārtnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!