Foto: AFP/Scanpix/LETA

Spāņu braucējs Marks Markess no "Repsol Honda" komandas svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motošosejas čempionāta 14.posmā Aragonā prestižākajā "MotoGP" klasē un ieguva ievērojamu pārsvaru kopvērtējumā.

Lai arī Markess sestdien kvalifikācijā uzrādīja tikai piekto ātrāko laiku, jau sacensību sākumā viņš apsteidza savus konkurentus. Finišā viņš par nepilnu sekundi bija priekšā savam komandas biedram un tautietim Dani Pedrosam.

Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās "Ducati" braucējs Horhe Lorenso, kurš arī ir no Spānijas.

Markesam šī bija jau piektā uzvara šajā sezonā.

Savukārt piektajā vietā ierindojās leģendārais itāļu motošosejas zvaigzne Valentīno Rosi no "Movistar Yamaha" komandas, kurš pagājušā mēneša beigās kritienā guva divkāršu kājas lūzumu. Uz motocikla viņš atgriezās vien šīs nedēļas sākumā, vēlāk sakot, ka centīsies piedalīties Aragonas posmā.

Tikmēr Markesa sīvākais konkurents kopvērtējumā Andrea Doviciozo no Itālijas ("Ducati") svētdien bija tikai septītais. Pirms šī posma abiem bija vienāds punktu skaits, bet nu spānis veicis ievērojamu atrāvienu.

Pēc 14 posmiem no 18 Markess iekrājis 224 punktus, bet 208 punkti ir Doviciozo, bet trešais ar 196 punktiem ir "Movistar Yamaha" braucējs Maveriks Vinjaless no Spānijas, kurš svētdien bija ceturtais. Savukārt pēc tam ar 170 punktiem seko Pedrosa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!