Foto: AP/Scanpix

Britu Pirmās formulas (F-1) braucējs Lūiss Hamiltons uzskata, ka pagājušajā nedēļas nogalē gūto salīdzinoši negaidīto uzvaru Singapūras "Grand Prix" izcīņā viņam palīdzējis izcīnīt brazīliešu leģendas Airtona Sennas gars.

Nedēļas nogales laikā Hamiltona pārstāvētā "Mercedes" komanda nebija ātrākā, tomēr haotiskā sacīkstē tieši britam izdevās finišēt pirmajam, sperot ļoti platu soli pretim čempionu titulam.

Hamiltons pauž, ka sacīkstes laikā domājis par sava elka Sennas kļūdu 1988. gada Monako "Grand Prix" izcīņā, kad brazīlietis sacīkstes beigās avarējis, atrodoties vadībā.

Hamiltons svētdienas posmu slapjos laikapstākļos sāka no piektās pozīcijas, bet spēja izmantot epizodi, kad abi "Ferrari" piloti pamanījās saskrieties ar "Red Bull" braucēju Maksu Verstapenu. Tomēr sacīkste bija saspringta arī turpmāk, jo trasē trīs reizes devās drošības mašīna, turklāt Singapūras sacīkstē slapji laikapstākļi bija pirmoreiz vēsturē.

"Tas bija milzīgs izaicinājums," pauda trīskārtējais pasaules čempions, paužot, ka daudz domāja par Sennu. "Manā prātā vienmēr nāk Monako "Grand Prix" izcīņa, kur viņš bija vadībā, bet ietriecās sienā. Sajūta gandrīz vai ir tāda, ka viņš runā ar mani."

Hamiltons stāstīja, ka jutis gandarījumu par lietus mākoņiem, jo apzinājies, ka tā ir viņa vienīgā cerība apsteigt konkurentus.

"Sacīkstē nevarēja būt mums ideālāks scenārijs," pauda brits. "Ja mums būtu labs starts un labāka stratēģija, būtu ieguvuši varbūt vienu pozīciju, tāpēc vajadzēja cerēt uz citu mašīnu problēmām. Biju ļoti laimīgs, ka lija lietus. Nevariet iedomāties, cik laimīgs es biju."

Tikmēr Verstapens, kurš izstājās septīto reizi šīs sezonas 14 etapos, uzskata, ka starta sadursmē vainīgs bija Sebastjans Fetels.

"Kad cīnies par pasaules čempiona titulu, tev nevajadzētu tā darīt," teica jaunais Nīderlandes sportists. "Tas nav pārāk gudri. Nedomāju, ka tas bija sacīkšu incidents."

Verstapens šī mēneša beigās kļūs 20 gadus vecs un pats regulāri izpelnījies kritiku, ka pārāk bieži riskē. "Es biju pa vidu un nedarīju neko sliktu. Ja pats būtu pieļāvis kļūdu, būtu cits stāsts."

Kā vēstīts, vācietis Fetels lietainajā Singapūras tasē startēja no "pole-position", taču pēc starta gaismu nodzišanas strauji devās uz kreiso pusi, kas izraisīja sadursmi ar Verstapenu un savu komandas biedru Reikenenu no Somijas.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 14 posmiem Hamiltonam ir 263 punkti, kamēr Fetels tagad jau atpaliek par 38 punktiem.

"Esmu drošs, ka nākamajās sacīkstēs cīņa būs ļoti sīva," teica Hamiltons, brīdinot, ka "Ferrari" piloti īpaši spēcīgi būs Japānā un Brazīlijā. "Ir grūti paredzēt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!