Foto: F64

Norvēģu autosporta zvaigzne Peters Solbergs, kurš svētdien Biķernieku trasē rallijkrosa pasaules čempionāta posmā cieta sadursmē, lauzis atslēgas kaulu un ribas, kā arī savainojis plaušas, vēsta sacensību rīkotāji.

Jau ziņots, ka Solberga vadītais auto svētdien pusfinālā sadūrās ar latvieša Jāņa Baumaņa spēkratu, trieciena rezultātā norvēģim gūstot traumas un nonākot slimnīcā. Tur sākotnēji tika konstatēts, ka autosportistam ir lauzts atslēgas kauls.

Savukārt pirmdien sacensību rīkotāji paziņoja, ka Solbergs ne tikai lauzis atslēgas kaulu, bet arī krūšukurvja kreisās puses devīto un desmito ribu muguras pusē, kā arī savainojis plaušas.

Kā vēstīts, Baumanis pusfinālā pēc starta centās iegūt labāku pozīciju, bet priekšā braucošās mašīnas izraisīja sadursmi, kā rezultātā latvietis nespēja izvairīties no ietriekšanās Solberga auto. No pirmā līkuma Baumanis aizbrauca otrais, taču smagās avārijas dēļ sacensības tika apturētas, mediķiem Solbergam sniedzot pirmo palīdzību.

Solbergam ilgi tika sniegta medicīniskā palīdzība, pēc tam viņu ātrās palīdzības mašīnā aizvedot no trases.

Uzvaras laurus sacensībās plūca Solberga komandas biedrs Jūhans Kristofešsons no Zviedrijas, kurš nodrošināja sev pasaules čempiona titulu.

Tāpat par čempioni tika kronēta abu pārstāvētā "PSRX Volkswagen Sweden" vienība, kas divus posmus pirms sezonas beigām nodrošināja uzvaru komandu ieskaitē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!