Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Volkswagen" (VW) pašlaik notiekošajā Frankfurtes autoizstādē prezentējusi jaunā "Polo" modeļa sportisko modifikāciju "GTI" ar 200 zirgspēku jaudu un spēju paātrināties līdz 237 km/h.

Šī ir pirmā reize, kad VW automobiļu klāstā būs pieejami trīs "GTI" modeļi – "up! GTI" (115 ZS), kas tirgū parādīsies 2018. gadā, leģendārais "Golf GTI" (230 ZS un 245 ZS) un jaunais "Polo GTI".

Sportiskā "VW Polo" vēsture sākās 1980. gadā ar "Polo GT G40", kas spēja attīstīt maksimālo ātrumu 200 km/h. Pakāpeniski kāpinot modeļa veiktspēju, 2017. gadā zīmols patērētājiem piedāvā jaunās paaudzes "Polo GTI" ar divu litru tiešās iesmidzināšanas benzīna dzinēju, kas attīsta 200 ZS.

Dzinēja augsto veiktspēju papildina sportiskā piekare, kas ietilpst auto standartaprīkojumā, savukārt papildprīkojumā tiek piedāvāta "Sport Select" piekare. Šī ir pirmā reize, kad "Polo GTI" tiks pārstāvēts vienā – divu litru turbodzinēju – klasē ar "Golf GTI".

"Polo GTI" dzinējs savu maksimālo jaudu attīsta diapazonā no 4400 līdz 6000 apgriezieniem minūtē, un ar automātisko (DSG) ātrumkārbu, kas pieejama jau standarta aprīkojumā, paātrinājumu no vietas līdz 100 km/h sasniedz vien 6,7 sekundēs.

Neskatoties uz samērā jaudīgu dzinēju, pateicoties tā efektīvas braukšanas tehnoloģijai, "Polo GTI" vienlaikus būšot ļoti ekonomisks. Modelim ar automātisko ātrumkārbu degvielas patēriņš kombinētajā režīmā, pēc autoražotāja apgalvojuma, ir 5,9 l/100 km (radot 134 g/km CO2).

Pateicoties pārejai uz modulāro platformu ar šķērsām novietotu dzinēju (MQB) un palielinātu auto garumu, riteņa bāzi un platumu, jaunais "Polo GTI" ir daudz ietilpīgāks par savu priekšgājēju. Piecu sēdvietu automašīnas bagāžas nodalījumu ir iespējams paplašināt no 350 līdz pat 1079 litriem.

Jaunais "Polo GTI" lepojas ar klasiskiem "GTI" dizaina elementiem, piemēram, medus šūnu dizaina resti, dubultām izpūtēja izejām, "GTI" emblēmu, priekšējo un aizmugurējo spoileri, kā arī dekoratīvajām līstēm un bremžu skavām sarkanā krāsā.

Salonā "GTI" izskatu papildina sportiska stūre ar dekoratīvajām šuvēm un īpašā "GTI" dizaina ātrumu pārslēgs. Standarta aprīkojumā "Polo GTI" pieejams ar 17 collu "Milton Keynes" vieglmetāla diskiem un 215/45 izmēra riepām. "GTI" papildaprīkojumā pirmo reizi pieejami arī ekskluzīva dizaina 18 collu vieglmetāla diski.

Jaunais "Polo", tostarp arī "Polo GTI", ir pirmais VW grupas modelis, kas piedāvā jaunākās paaudzes "Active Info Display" digitālo mērinstrumentu paneli ar 10,25 collu diagonāli. Visjaudīgākais "Polo" ieguvis ekskluzīvu "GTI" sarkanu, baltu un melnu grafisko dizainu. Informācijas un izklaides sistēma ar 6,5 un 8 collu, uz kura displeja parādās unikāls "GTI" īpaša dizaina sagaidīšanas sveiciens. Instrumentu panelis un informācijas un izklaides sistēma jaunajā "Polo GTI" izkārtota vienā vizuālā asī, kas padara tos viegli saskatāmus un pārvaldāmus.

Pateicoties MQB platformai, "Polo GTI" jau standartā ir aprīkots ar virkni drošības un komforta sistēmu, tai skaitā satiksmes uzraudzības sistēmu "Front Assist", ārkārtas bremzēšanas un gājēju uzraudzības funkcijām, kā arī ar automātisko bremzēšanas sistēmu sadursmes laikā.

Papildu "GTI" modeļiem raksturīgiem dizaina elementiem, jaunais "Polo GTI" aprīkots ar papildu galvas gaisa spilveniem priekšā un aizmugurē, XDS diferenciāļa bloķēšanu, braukšanas režīma izvēli, jaunākās paaudzes informācijas un izklaides sistēmām ar stikla displeju, īpašo salona apgaismojumu, durvju aiļu apdari ar "GTI" logo, gaisa kondicionieriem, priekšējās miglas un LED aizmugurējiem lukturiem, augstumam pielāgojamu autovadītāja sēdekli un daudzfunkciju displeju.

Padarīt savu auto īpašāku palīdzēs papildaprīkojuma plašais piedāvājums, kā, piemēram, savā klasē lielākais panorāmas jumts un 300 vatu skaņas sistēma no "Beats".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!