Foto: Publicitātes foto

16. un 17. septembrī Latvijā darba vizītē viesojās Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) prezidents Žans Tods.

Vizītes laikā Žans Tods apmeklēja FIA pasaules rallijkrosa čempionāta desmitā posma sacensības Biķernieku trasē, tiekās ar Latvijas amatpersonām, kā arī nevalstisko organizāciju un mediju pārstāvjiem.

Sarunas laikā ar FIA mobilitātes kluba LAMB prezidentu Juri Zvirbuli tika pārrunātas satiksmes drošības aktualitātes, piemēram, nepareiza braukšanas ātruma izvēle, mobilo telefonu lietošana pie stūres, mazaizsargāto satiksmes dalībnieku apdraudējums.

Žans Tods pasniedza Jurim Zvirbulim atzinības rakstu par LAMB ieguldījumu FIA satiksmes drošības programmās.

Juris Zvirbulis iepazīstināja ar projektiem, kurus autoklubs LAMB ir īstenojis sadarbībā ar FIA, kā akciju "Spīdi tumsā", kas balstīta uz FIA programmu "Stay bright", virtuālās satiksmes drošības spēles aplikāciju bērniem "Lācītis Ķepainītis", ikgadējiem pasākumiem satiksmes drošības nedēļā un dienā bez bojāgājušajiem uz ceļa (EDWARD), kura šogad būs 21. septembrī, un tās kopējais aicinājums būs nelietot mobilos telefonus pie stūres bez brīvroku aprīkojuma.

"FIA spēks ir tās autoklubos, kas rūpējas par drošību uz ceļiem pašu mājās un popularizē FIA satiksmes drošības programmas," uzsvēra Žans Tods.

FIA prezidents izteica atbalstu autoklubam LAMB, kā sabiedriskai organizācijai, kas īsteno projektus, pauž viedokļus par aktuāliem satiksmes drošības jautājumiem medijos un ietekmē lēmumu pieņemšanas procesu gan valsts, gan pašvaldības līmenī.

"Starptautiskās automobiļu federācijas pieredze un piemērs dod iespēju autoklubiem un arī LAMB izmantot labākos prakses piemērus, lai stiprinātu satiksmes drošību," teica Juris Zvirbulis. Autokluba LAMB prezidents parakstīja atbalstu Žanam Todam, kandidējot nākamajam FIA prezidenta termiņam.

Iepriekšējo reizi Žans Tods Latviju apmeklēja 2011. gada novembrī. Viņš ir FIA prezidents kopš 2009. gada. Savas karjeras laikā ir bijis pazīstams autobraucējs. Pēc sportista karjeras beigām strādājis "Peugeot" komandā, bet 1990. gadā Žans Tods kļuva par "Ferrari" F-1 komandas vadītāju, vēlāk kļuva par visa "Ferrari" uzņēmuma vadītāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!