Foto: F64
Latviešu kantētājs Elvijs Mucenieks duetā ar franču pilotu Valentēnu Žiro svētdien Nīderlandē finišēja astotie pasaules čempionāta (PČ) motokrosā ar blakusvāģiem sezonas noslēdzošā, 14.posma pirmajā braucienā, zaudējot cerības uz titulu, bet tuvojoties sudrabam.

Par pasaules čempioniem kļuva nīderlandieša Etjēna Baksa un francūža Nikolā Musē, kas izstājās palika bez punktiem, taču kopvērtējumā par 25 punktiem apsteidz Žiro un Mucenieku, kuri šosezon izcīnījuši mazāk uzvaru, līdz ar to savus konkurentus vairs nevar apsteigt.

Pirmajā braucienā uzvarēja titulētā Nīderlandes veterāna Daniela Vilemsena ekipāža, kuru kantē Etjēna Baksa jaunākais brālis Robijs.

Pirms pēdējā brauciena kopvērtējumā Baksam ir 545 punkti, bet Žiro un Mucenieka kontā ir 520 punkti, kamēr Vilemsens ticis pie 501 punkta.

Augsto ceturto vietu pirmajā braucienā izcīnīja latviešu Jāņa Daidera un Kaspara Stupeļa ekipāža, bet desmitais bija igaunis Kerts Variks ar latviešu kantētāju Lauri Daideru.

Kā ziņots, Žiro ar Mucenieku bija pietuvojušies kopvērtējuma vadībai, tomēr pirms diviem etapiem viņiem tehniska defekta dēļ otrajā braucienā nācās izstāties divus apļus pirms finiša.

Iepriekšējā sezonā pasaules čempionāta kopvērtējumā triumfēja Jans Hendrikss un kantētājs Bens van den Bogārts, bet par vicečempioniem kļuva beļģu pilots Bens Adriansens un Lauris Daiders. Pēc sezonas abi pērnā gada spēcīgākie piloti noslēdza karjeru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!