Foto: Publicitātes foto
Latvijas junioru spīdveja izlase sestdien Polijā izcīnīja trešo vietu Eiropas komandu čempionātā, kaut vēl pirms pēdējā brauciena pavisam reāli pretendēja uz sudrabu.

Fināla sacensībās ar 45 punktiem triumfēja mājiniece Polija, esot labākā sesto gadu pēc kārtas. Čempioniem ar attiecīgi 35 un 33 punktiem sekoja Dānija un Latvija, kamēr bezcerīgi ceturtā ar nieka sešiem punktiem bija Vācija.

Vēl pirms pēdējā, 20.brauciena Latvija tikai par punktu atpalika no Dānijas. Šajā braucienā uz starta stājās Latvijas izlases līderis Jevgēņijs Kostigovs, tomēr viņš pirmajā līkumā pieļāva kļūdu, turpinājumā, neskatoties uz uzbrukumiem, nespējot apsteigt dāni Mikelu Andersenu un finišējot trešais.

Latvijas komandā pa desmit punktiem atveda Kostigovs un Dāvis Kurmis, kamēr attiecīgi septiņus un sešus punktus guva Oļegs Mihailovs un Artjoms Trofimovs.

Latvijas juniori pirmo reizi startē Eiropas čempionāta finālā. Pusfinālā Latvijas komanda jūlija beigās arī lietainos laikapstākļos pieveica Zviedriju, Krieviju un Ukrainu.

Kā vēstīts, fināls bija plānots jau pirms mēneša, tomēr toreiz to lietus dēļ pārcēla. Iepriekšējā fināla mēģinājumā sportisti paspēja aizvadīt piecus braucienus, kuros Latvijas sportisti bija guvuši piecus punktus. Zīmīgi, ka šoreiz Latvijai pēc pieciem braucieniem jau bija deviņi punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!