Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 15. septembrī, pirms FIA Pasaules Rallijkrosa čempionāta posma Rīgā "Audi Latvija" un EKS komanda aicināja fanus un rallijkrosa cienītājus uz ekskluzīvu tikšanos ar EKS komandas pilotiem – Matiasu Ekstremu, Reini Nitišu, Tomasu Heikinenu un Niko Milleru. Pasākuma laikā ikvienam bija iespēja iepazīties un klātienē aplūkot arī iespaidīgos "Audi S1 EKS RX quattro" sacensību auto, kā arī uzdot jautājumus un nofotografēties ar sportistiem.

Tikšanās laikā īpašu pārsteigumu EKS komandai bija sagatavojuši "Audi" fanu lapas biedri un "Audi Latvija". Sportistiem tika pasniegts lielizmēra foto, kurā no augšas redzams no "Audi" automašīnām izveidots EKS logotips. Uz tāda pat dizaina karītēm fani saņēma EKS pilotu autogrāfus.

Interesentiem bija iespēja tuvumā apskatīt un iepazīties ar iespaidīgo "Audi S1 EKS RX quattro" sacensību auto. EKS komandas spēkratiem ir 560 ZS divlitru turbomotors, 850 Nm griezes moments un pilnpiedziņa ideālos laika un saķeres apstākļos 100 km/h atzīmi ļauj sasniegt divās sekundēs.

Sarunā ar faniem EKS komandas braucēji apliecināja gatavību nedēļas nogales sacensībām. Reinis Nitišs savu mājas trasi raksturoja kā ļoti sarežģītu ar sienām abās pusēs un tādu, kas prasa nedalītu uzmanību un nedod iespēju kļūdieties. Reinis arī norādīja, ka izjūt zināmu spiedienu, startējot mājas trasē. Vienlaikus atzīstot arī, ka fanu, draugu un mediju uzmanība, kā arī mājas sajūta dzen uz priekšu un izaicina sasniegt labus rezultātus.

Pēc aizvadītiem deviņiem sacensību posmiem EKS komanda kopvērtējumā ieņem trešo vietu ar 266 punktiem. Individuālajos vērtējumos Ekstrems ieņem 3. vietu ar 180 punktiem, Heikinens atrodas 8. vietā ar 86 punktiem, Nitišs ar 55 punktiem ieņem 14. vietu.

Nākamais, 11. sacensību posms, tiks aizvadīts jau 29. septembrī Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!