Foto: Rihards Baumanis

Piektdien, 15. septembrī, notika pasaules rallijkrosa čempionāta ("WorldRX") pirmās kvalifikācijas kārtas braucienu sastāva izloze, kas lēma, ka Reinis Nitišs ("EKS") startēs kopā ar diviem komandas biedriem, bet Jānim Baumanim ("Team STARD") pretiniekos būs čempionāta līderis Johans Kristofersons ("PSRX").

Reinis Nitišs startēs pirmajā braucienā kopā ar saviem komandas biedriem Tomasu Hekinenu un Niko Milleru, kā arī Kevinu Eriksonu ("MJP Racing Team Austria") un somu Joni-Peku Rajalu. Jānis Baumanis ielozēts trešajā braucienā, kurā kopā ar viņu startēs Kristofersons, Kens Bloks ("Hoonigan Racing Division"), Kevins Hansens ("Team Peugeot-Hansem") un Ervē Lemonjē.

"Braucienā esam trīs no "EKS", būs komandas darbs," pēc izlozes teica Reinis Nitišs. "Mums visiem pietiks vietas pirmajā līkumā; starts šeit ir ļoti svarīgs."

"Man ir laba kompānija," par saviem pirmās kvalifikācijas konkurentiem teica Jānis Baumanis. "Pirmajā līkumā var notikt jebkas. Man labāk patīk iekšmalā, jo pagājušogad ārmala nepalīdzēja."

Otrajā braucienā startēs Andreass Bakerūds ("Hoonigan Racing Division"), Matiass Ekstroms ("EKS"), Timo Šaiders ("MJP Racing Team Austria"), Niklass Gronholms ("GRX") un Fransuā Duvāls ("DA Racing"), bet ceturtajā braucienā – Timijs Hansens, Sebastjens Lēbs (abi - "Team Peugeot-Hansen"), Čuču ("Speedy Motorsport") , Peters Solbergs ("PSRX") un Timurs Timerzjanovs ("Team STARD").

"Neste World RX of Latvia" kvalifikācijas sacensības sāksies sestdien, 16. septembrī, pl. 12. Skatītājiem ieeja trasē no pl. 8.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!